| 03 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Dos detinguts per suposats robatoris de joies i rellotges mitjançant el mètode de l'abraçada amorosa.
Dos detinguts per suposats robatoris de joies i rellotges mitjançant el mètode de l'abraçada amorosa.

Detinguts per robar joies i rellotges mitjançant el mètode de l'abraçada amorosa

La víctima, en adonar-se de les vertaderes intencions de la dona, va cridar demanant auxili i va alertar a un vianant que va acudir en la seua ajuda

| E. Press Edición Elche

Agents de la Policia Nacional han detingut a Elx  a una parella, un home i una dona de 27 i 30 anys, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència realitzat mitjançant el conegut mètode de l'abraçada amorosa. Tots dos suposadament cometien aquest tipus de delictes per tot el territori nacional i eren "molt actius" en aquesta modalitat delictiva.

Els fets van ocórrer en un carrer del barri de Carrús d'Elx, quan la sala CIMACC 091 va rebre l'avís d'un robatori amb violència en el qual els autors presumptament havien sostret una cadena d'or a una dona d'avançada edat i després havien abandonat el lloc a tot córrer en un vehicle, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

A plena llum del dia, una senyora major va ser abordada per una dona que va començar a donar-li abraçades i besos. La víctima, després de negar-se i intentar apartar-la, va començar un forcejament en el qual l'autora suposadament li va donar una forta estirada a la cadena que la senyora portava en el coll.

La víctima, en adonar-se de les vertaderes intencions de la dona, va cridar demanant auxili i va alertar a un vianant que va acudir en la seua ajuda. Aquest va presenciar que la presumpta agressora es donava a la fugida en un turisme conduït per un home.

Els testimonis i la víctima van aportar característiques dels suposats autors a la Sala CIMACC 091 i es va establir un dispositiu policial per a localitzar el vehicle implicat en els fets. Una dotació de seguretat ciutadana va interceptar el cotxe mentre intentava accedir a l'autovia per a abandonar la ciutat.

Els agents pertanyents a la unitat de Prevenció i Reacció de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx van detindre als dos ocupants. A més, van comprovar que els dos tenien multitud d'antecedents per presumptes fets similars comeses per tot el territori nacional i a un d'ells li constava una ordre de detenció per part d'un jutjat de Girona.

Sobre la base de les perquisicions realitzades per part del Grup de Delictes Contra les Persones de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Elx, van descobrir que, aqueix mateix matí, en Arenals del Sol, els detinguts havien participat suposadament en un altre robatori violent de similars característiques, en el qual li van sostraure a una altra dona d'avançada edat un rellotge d'or massís valorat en 7.000 euros.

Els detinguts ja han passat a la disposició del jutjat de guàrdia d'Elx, que ha decretat l'ingrés a la presó de la dona.

Rellotge i polsera més de 1.000 €.

D'altra banda, a principis de maig, agents del Grup II d'Investigació de la Comissaria de Policia Nacional d'Elx van detindre a una altra dona per un altre suposat robatori amb violència també comés amb el mètode de l'abraçada afectuosa.

En aquell cas, l'arrestada presumptament havia sostret a una altra dona un rellotge i una polsera d'or, valorats en més de 1.000 euros. Després d'interposar denúncia en dependències policials, l'autora va ser reconeguda fotogràficament per la víctima, per la qual cosa va ser localitzada i detinguda.