| 26 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

La XXV promoció de l'Ejercito de l'Aire celebra les seues "Noces d'Or"a Orihuela

| D.C. Edición Elche

Integrants de la XXV Promoció de l'Acadèmia General de l'Aire, que celebra enguany les seues Noces d'Or commemoratives del seu ascens a Tinent, s'han reunit a Orihuela per a celebrar els 50 anys des d'aquell 1973 que van obtindre el seu despatx. La majoria d'ells no havia trepitjat la ciutat –malgrat la seua proximitat amb la població murciana de San Javier, on la seua situa l'AGA-, per la qual cosa no van poder tindre més ben amfitrió que un dels integrants de la promoció, l'oriolà Enrique Rocamora, hui coronel en la reserva.

Les nombroses Promocions d'alumnes que han cursat els seus estudis en l'Acadèmia General de l'Aire per a convertir-se en els comandaments del nostre Exèrcit de l'Aire, han sentit la seua proximitat amb una ciutat que coneixien bé des de l'aire perquè l'han sobrevolada moltes vegades, realitzant les seues maniobres d'ensenyament en els diferents avions en els quals s'han entrenat.

Ara, aquests veterans de l'Exèrcit de l'Aire han recordat aquelles Festes de Primavera a Orihuela dels anys 60 i 70 quan en el Casino Orcelitano se celebrava una recepció amb ball per a la posada de llarg de les senyoretes de llavors i es convidava a l'Esquadró d'Alumnes que participava tots els anys amb un representatiu número d'ells. “La nostra serra, la Creu del Queixal, el Seminari han sigut tot aquest temps la referència visual per a dirigir el morro de l'avió a la presa de terra en les pistes de l'Acadèmia”, recorda Rocamora qui es va ocupar de mostrar amb orgull el patrimoni cultural oriolà i explicar les seues més rellevants tradicions.

Així, el Col·legi de Santo Domingo (‘El Escorial del Llevant’), la Casa Museu de Miguel Hernández, la Catedral i la Capella de Loreto van ser els monuments triats per a un recorregut que va comptar amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i del seu responsable, María García Zafra, que va facilitar el suport d'un excel·lent guia. Per part seua, el degà de la Catedral, José Antonio Gea, va exercir de cicerone amb la seua habitual afabilitat durant la visita al temple catedralici i la capella, i va posar de manifest els seus amplis coneixements sobre tots dos immobles.

La visita va finalitzar amb un menjar de convivència a l'Hotel Palacio de Tudemir on l'arròs i crosta va ser el magnífic colofó a un dia triat per la Promoció XXV de l'Acadèmia General de l'Aire per a conéixer Orihuela i –com subratlla Enrique Rocamora- “acomiadar-se des d'ací en una setmana que els va recordar els moments viscuts en la seua joventut i apreciar la germanor que proporciona la convivència amb aqueixos que són els teus germans d'armes, amb els cors marcats per la milícia per sempre, tornant a recordar els moments de la nostra joventut i apreciar que la germanor que et proporciona la convivència amb els teus germans d'armes és eterna”.