| 27 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Les rutes turístiques de Paterna tornen aquest mes d'octubre per a difondre la història i cultura del municipi - AJUNTAMENT DE PATERNA
Les rutes turístiques de Paterna tornen aquest mes d'octubre per a difondre la història i cultura del municipi - AJUNTAMENT DE PATERNA

Tornen les rutes turístiques a Paterna

Els dissabtes 22 i 29 d'octubre es realitzarà el recorregut “Entra a Paterna”, el 23 serà el torn de “Plaça del Poble” i el diumenge 30 es durà a terme l'itinerari de “Dolor i Gloria".

| Sergi Tarazona Municipios

L'Ajuntament de Paterna ha représ aquest mes d'octubre les seues tradicionals rutes turístiques amb l'objectiu de continuar amb la difusió i promoció de tot el potencial cultural i patrimonial amb el qual compta la localitat, a més de donar a conéixer la seua riquesa històrica.

La regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, ha assenyalat que “aquests itineraris turístics són una de les iniciatives impulsades per a posar en valor el nostre llegat, la nostra cultura i el nostre patrimoni”.

La ruta “Dolor i Gloria”, que recorre les localitzacions on es va gravar la cèlebre pel·lícula de Pedro Almodóvar, podrà gaudir-se el diumenge 30 d'octubre. A través d'aquesta particular visió de la ciutat es visitaran una casa-cova, així com la Torre i l'espai cultural Coves del Batà.

Un altre dels recorreguts és el de “Entra a Paterna”, que es realitzarà els dissabtes 22 i 29 amb una duració de dues hores i mitja. A través dels edificis més importants del municipi, com Els Coves del Batà o el Museu de Ceràmica, es podrà realitzar un viatge en el temps i pels records de Paterna.

D'altra banda, la Plaça del Poble és un dels enclavaments més rellevants i representatius del municipi i que acull alguns dels seus esdeveniments més tradicionals. En aquest punt es concentren alguns dels seus edificis històrics més icònics com l'Església de Sant Pere Apóstol, les antigues escoles (ara Mercat Municipal), l'antic Ajuntament que actualment és el Museu de Ceràmica, el Casino o l'Hostal-Quadra. Diumenge que ve 23, un itinerari turístic, amb una duració d'una hora i 30 minuts, se centrarà en tota la història d'aquesta plaça, envoltada d'importants monuments.