| 04 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino
Consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino

El Consell destina 98 milions per a la construcció de l'Àrea Logística de Sagunt

Segons Merino, esta infraestructura “forma part del projecte estratègic que és la gigafactoria i posa en relleu el nostre compromís amb esta inversió"

| Noel Rodilla Municipios

El Consell ha aprovat el disseny, la construcció i la posada en funcionament de la Plataforma Intermodal en l’Àrea Logística de Sagunt, un projecte per al qual s’ha previst destinar 98,4 milions d’euros, segons ha informat la consellera i portaveu de la Generalitat, Ruth Merino.

En la seua compareixença després de la reunió del Ple del Govern Valencià, Merino ha considerat este equipament, que té un termini d’execució previst de 24 mesos, “forma part del projecte estratègic que és la gigafactoria de Sagunt, i en el conveni que hem aprovat amb Espais Econòmics Empresarials es recull la construcció de la intermodal amb la qual es posa en relleu el compromís que hem assumit per a dur a terme esta inversió essencial per al desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana”.

A més, la portaveu de l’executiu autonòmic hi ha afegit que la Generalitat “ja ha realitzat un primer pagament de més de 800.000 euros corresponent a l’anualitat de 2023 i la resta d’inversions es faran en els pròxims anys tal com es recull en el conveni”.

La Plataforma Intermodal de Sagunt, que es desenvoluparà mitjançant un conveni entre la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública i la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, i Espais Econòmics Empresarials (EEE), és una infraestructura de transport i logística situada en la parcel·la TI de 688.000 metres quadrats dins de l’àrea delimitada en el Pla especial d’ordenació de l’Àrea Logística de Sagunt (PE).

En matèria de Sanitat, el Ple del Consell ha autoritzat la subscripció d’un acord marc per al subministrament de medicaments d’ús humà en la composició del qual figure com a principi actiu la somatotropina (hormona del creixement) en l’àmbit de la sanitat pública valenciana.

Així, l’acord marc, que té per objecte la selecció d’empreses que subministraran els medicaments, la fixació de preus i l’establiment de les bases que regiran els contractes, tindrà un valor estimat de 15.983.600 euros.