| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Bétera el municipi de la comarca Camp de Túria amb els impostos més baixos - AJUNTAMENT DE BÉTERA
Bétera el municipi de la comarca Camp de Túria amb els impostos més baixos - AJUNTAMENT DE BÉTERA

Bétera el municipi de la comarca Camp de Túria amb els impostos més baixos

Aquesta nova mesura fiscal se suma a la rebaixa del rebut de la Contribució en 5 punts i a la bonificació del 95% de la Plusvàlua “mortis causa”.

| Sergi Tarazona Municipios

L'aprovació el dilluns en Ple Extraordinari de la bonificació en un 95% de l'IBI Rústic per a parcel·les en producció és la tercera mesura que emprén l'Equip de govern per a reduir la pressió fiscal entre els veïns i veïnes de Bétera. Fins al moment el Consistori ha baixat en 5 punts l'IBI, del 0,58% al 0,53% en IBI urbà i en rústic del 0,68% al 0,63%. Una rebaixa fiscal que a més veuen incrementada les famílies nombroses i els veïns i veïnes que tinguen instal·lades plaques solars perquè se'ls bonifica.

A més, s'ha bonificat en un 95% la Plusvàlua “mortis causa” un impost que comportava grans càrregues tributàries a l'hora d'heretar, sent aquesta una situació involuntària i imprevista per a la ciutadania.

D'aquesta manera i, tal com ha manifestat el regidor d'Hisenda, Manuel Pérez, “aquesta disminució consecutiva d'impostos no compromet l'estabilitat pressupostària d'aquest Ajuntament”.

IBI rústic

Aquesta nova mesura, que suposa beneficis per al sector agrícola de Bétera, motor de l'economia local, té com a objectiu fomentar l'ocupació en el camp, promoure el cultiu de les terres i evitar l'abandó de les mateixes en el municipi.

Com que, en l'actualitat, Bétera compta amb un total de 6.094,35 hectàrees de sòl rústic, de les quals estan cultivades, d'acord amb l'últim cens agrari elaborat per l'INE en 2020, 2.998,61 hectàrees, la qual cosa suposa un 49,2% d'aquestes.

“A més d'un substancial estalvi per als agricultors de Bétera, aquesta mesura suposa afavorir la nostra agricultura i continuar fomentant el cultiu de terres en la nostra localitat”, ha recalcat l'Alcaldessa de Bétera i regidora d'Agricultura, Elia Verdevío.

Al seu torn, Manuel Pérez, ha recordat que “les polítiques fiscals que s'estan portant en aquest últim any han suposat un alleujament fiscal per a les famílies de Bétera però també un input per a reactivar l'economia local”.