| 29 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Image Puçol per a promocionar la xarrada y exposició 'Els nostres carrers' organitzada pel Club d'Història Puçol  - AJUNTAMENT DE PUÇOL
Image Puçol per a promocionar la xarrada y exposició 'Els nostres carrers' organitzada pel Club d'Història Puçol - AJUNTAMENT DE PUÇOL

L'Ajuntament de Puçol aposta per l'ús del valencià

Des del consistori s'ha programat una sèrie d'activitats per a potenciar l'ús de la llengua, sota el lema "La nostra llengua, la nostra cultura".

| Sergi Tarazona Municipios

De l'1 al 29 d'octubre l'Ajuntament de Puçol ha programat una sèrie d'activitats per a potenciar l'ús del valencià, sota el lema "La nostra llengua, la nostra cultura": concerts, exposicions, xarrada, premis Vila de Puçol, lírica, teatre i, naturalment, l'acte institucional del 9 d'octubre.

El divendres 6 d'octubre es concentren els dos actes més importants de la programació. A la vesprada, el lliurament dels premis Vila de Puçol de pintura, literatura i poesia, a la Casa de Cultura, acompanyada de l'exposició de les pintures finalistes, triades entre tots els participants en el certamen d'enguany.

"Estos premis porten 40 anys apostant per la cultura valenciana en tots els àmbits. Quatre dècades que ho convertixen en un dels certàmens més veterans de la Comunitat Valenciana i prova de la seua vitalitat és que enguany hem augmentat la dotació econòmica dels premis de pintura", recorda José María Esteve, regidor de Cultura. "A més, cada any completem el lliurament de premis amb un concert de xicotet format, en esta ocasió Sheila Blanco canta als poetes del 27".

A la nit, en la plaça Beato Ribera, al costat de l'Ajuntament, l'acte institucional del dia dels valencians, a càrrec de l'alcaldessa Paz Carceller. En finalitzar, concert del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol.

La programació es completa amb dos obres de teatre: l'estrena de L'últim ball, de l'Horta Teatre, amb Carles Alberola i Alfred Picó; al costat de La vídua valenciana, de la companyia La Valenciana.

La part musical comptarà amb dos concerts: el primer, Volem, a càrrec de Dani Miquel; i el segon, el Gran Concert Líric de Montserrat Martí Caballé. Tant els concerts com el teatre, a la Casa de Cultura.

També el Club d'Història Puçol organitza dos activitats en col·laboració amb l'ajuntament, el dijous 5 en La Barraca, "agrupades sota el títol genèric Memorial Vicente Claramunt Palamós, en homenatge a este incansable col·laborador en els llibres i xarrades d'història, que va morir la passada primavera", finalitza el regidor.

Tant l'exposició com la xarrada es titulen Els nostres carrers i se centren en vint carrers de Puçol i els personatges que els han donat el nom.

Programació completa

Diumenge, 1 octubre, 18 hores:

Volem, concert de Dani Miquel (Casa Cultura).

Dijous, 5 octubre, 19 hores:
Exposició i xarrada Els nostres carrers, dins del Memorial Vicente Claramunt Palamós, organitzat pel Club d'Història Puçol (La Barraca).

Divendres, 6 octubre, 19 hores:
Lliurament dels premis Vila de Puçol de pintura, poesia i literatura.
A continuació, concert de Sheila Blanco (Casa Cultura).

Divendres, 6 octubre, 22.30 hores:
Acte institucional del 9 d'octubre a càrrec de l'alcaldessa Paz Carceller.
A continuació, concert del CMI Santa Cecília.

Dissabte, 7 octubre, 19.30 hores:
Gran concert líric de Montserrat Martí Caballé.

Diumenge, 8 octubre, 19.30 hores:
L'últim ball, obra de L'Horta Teatre, interpretada per Carles Alberola i Alfred Picó.

Diumenge, 29 octubre, 19.30 hores:
La vídua valenciana, obra de teatre a càrrec de la Valenciana.