| 29 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Paterna celebra el 9 d’Octubre amb cultura, pólvora i el lliurament d'Insígnies d'Or de la Vila - AJUNTAMENT DE PATERNA
Paterna celebra el 9 d’Octubre amb cultura, pólvora i el lliurament d'Insígnies d'Or de la Vila - AJUNTAMENT DE PATERNA

Paterna celebra el 9 d’Octubre amb cultura, pólvora i el lliurament d'Insígnies

Durant tot el cap de setmana s'han celebrat diversos esdeveniments amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana.

| Sergi Tarazona Municipios

Paterna va clausurar ahir un extens programa d'actes amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana. La cultura, la pólvora, la processó cívica i l'acte institucional de lliurament de les Insígnies d'Or de la Vila van ser els protagonistes indiscutibles d'aquests esdeveniments organitzats per a commemorar el 9 d’Octubre.

El divendres van començar els esdeveniments amb una jornada dedicada a la música, el ball, el teatre i la pólvora, gràcies a la tradicional Dansà del Grup de Danses Xafarnat i la Colla Gatzara, l'obra de teatre El Pla d'Ignasi Vidal, el Sopar de Germanor i el Tir de Canyes i Peça.

El consistori ha apostat per potenciar l'oci infantil i per això el dissabte xiquets i xiquetes van poder gaudir de diferents tallers relacionats amb el 9 d’Octubre, així com un espectacle infantil.

A més, enguany durant l'acte institucional es va fer lliurament de les Insígnies d'Or de la Vila a diferents personalitats i entitats del municipi per la seua labor a la ciutat. L'esportista Javier Subirats, vinculat al Paterna C.F. i al València C.F., va rebre aquesta distinció al costat de la Verge dels Desemparats, pel centenari de la seua coronació canònica, la Federació Interpenyes, la presidenta de l'Associació del Càncer de Paterna, Pilar Martínez Molero, l'entitat AFEMPES, així com la Falla Jacinto Benavente-Alborxí pel mèrit lingüístic.

La gala, que es va celebrar en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, va ser clausurada per l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui va voler agrair “a tota la societat, a la paternera i a la valenciana, el seu compromís amb el nostre passat, amb el nostre present i el nostre futur, així com les nostres tradicions, els llegats i els nous projectes”.

“El 9 d’Octubre és una data molt nostra, que ens reforça com a societat, que ens uneix com a poble i que reafirma els nostres senyals d'identitat”, va exposar el primer edil en la seua intervenció.

Aqueixa mateixa nit la ‘Ciutat del Foc’ va fer honor al seu nom i el foc va ser el protagonista amb les tirades Querubí, Infantil i Juvenil, que han sigut novetat enguany. Després d'aquests actes, totes les persones assistents van poder gaudir de la Cordà Commemorativa del 9 d’Octubre.

Finalment, el diumenge la Despertà i la Processó Cívica, al costat de l'Ofrena Floral en memòria de Jaume I, van donar principi a l'últim dia de celebracions. En finalitzar aquest esdeveniment es va repartir orxata i fartons al costat de l'Ajuntament.

D'altra banda, es va representar l'obra d'Adrián Novella El xiquet que volia una falda escocesa en el Gran Teatre Antonio Ferrandis. Finalment, l'espectacular mascletà nocturna amb foc aeri, que es va disparar a les 22.00 hores del diumenge, va ser el punt final d'aquesta extensa i variada programació.