| 29 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Paterna llança una campanya de reciclatge de vidre per Nadal

La regidora de Serveis i Neteja, Mercedes Navarro, ha recordat que “l'any passat els paterners/es van reciclar un total de 782.840 kg d'envasos de vidre”.

| Sergi Tarazona Municipios

L'Ajuntament de Paterna ha llançat una campanya de sensibilització i comunicació ambiental per a informar els paterners i paterneres sobre els avantatges del reciclatge dels envasos de vidre, especialment durant Nadal, sota el lema Tenim raons de pes.

La regidora de Serveis i Neteja, Mercedes Navarro, ha explicat que “en la línia de les polítiques respectuoses amb el medi ambient, que des de fa anys portem implementant des del consistori, aquesta campanya és una aposta per fer de Paterna una ciutat més sostenible a través de la conscienciació i promoció de bones pràctiques en l'eliminació de residus i reciclatge”.

La iniciativa, organitzada en col·laboració amb l'entitat Ecovidrio, estarà disponible fins al pròxim 5 de gener i té com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de reciclar el vidre, informar sobre els beneficis ambientals que comporta el reciclatge d'aquest tipus de residus, així com incrementar el nivell de reciclatge durant les dates nadalenques, durant les quals es consumeix el 20% del vidre que es recicla en tot l'any.

D'aquesta manera, el consistori ha situat tres contenidors en diferents punts del municipi, un en Santa Rita, un altre a l'auditori Antonio Cabeza i un tercer en Alborgí. A més, en els voltants d'aquestes localitzacions els dies 26 i 28 de desembre un educador ambiental informarà els veïns i veïnes sobre els beneficis ambientals del reciclatge i repartirà uns marcapàgines dissenyats especialment des d'aquest projecte.

Quant al vidre que es deposite en els contenidors, es reciclarà al 100% i s'emprarà per a la fabricació de nous envasos, ajudant, d'aquesta manera, a minimitzar les emissions de CO₂ i, per tant, a la lluita contra el canvi climàtic.

“L'any passat els paterners i paterneres van reciclar un total de 782.840 kg d'envasos de vidre, constatant el compromís que està adquirint la ciutadania referent a això”, ha explicat Navarro.