| 03 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Baixador de La Vallesa
Baixador de La Vallesa

Metrovalencia obri el nou baixador de La Vallesa

De manera paral·lela es realitzen les obres d'un punt d'encreuament en esta zona i les del nou baixador i un tram de doble via en Fuente del Jarro

| Noel Rodilla Municipios

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en servei el nou baixador de La Vallesa, pertanyent a la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia.

Després de l’obertura d’esta parada, que substituïx la que estava fins ara en servei, el director gerent d’FGV, Alfonso Novo, ha mantingut reunions amb col·lectius i veïns de la zona per a explicar este projecte, així com altres actuacions previstes per l’empresa pública en la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) amb la finalitat de millorar el servei.

En concret, este nou baixador de La Vallesa forma part del projecte constructiu d’un tram de doble via com a punt d’encreuament que ha provocat el canvi d’ubicació del baixador, atesa la voluntat d’alguns col·lectius afectats d’esta zona i del mateix Ajuntament de Paterna.

Estes obres s’executen de manera paral·lela a les que FGV realitza al baixador del Vedat, que també preveuen la instal·lació d’un punt d’encreuament de doble via. Totes les actuacions compten amb un pressupost d’adjudicació de 4,2 milions d’euros, IVA inclòs, i són finançades per la Unió Europea.

El nou baixador s’ha instal·lat en l’entorn de la intersecció dels carrers 354 i 366, per tractar-se d’un punt més centrat en el nucli poblacional de La Vallesa, la qual cosa redunda en un accés més pròxim per a un nombre més gran de persones, ja que, anteriorment, la parada es trobava en un extrem respecte de la zona habitada, per la qual cosa este trasllat s’ha considerat adequat per FGV per a oferir un servei millor.

En este sentit, Novo ha explicat a col·lectius veïnals de La Vallesa, La Canyada i San Antonio de Benagéber, i a entitats com la Plataforma 15 Minutos, Aliança per l’Emergència Climàtica de Paterna i Coordinadora per la Defensa dels Boscos del Túria, que, una vegada completada l’obra d’este baixador, FGV estudia alternatives per a millorar l’accés al mateix des de les urbanitzacions situades en el seu entorn.

El director gerent d’FGV ha explicat que amb la finalitat de millorar el servei que s’oferix a esta zona per mitjà de la línia 2, també s’estan executant les obres del nou baixador de Fuente del Jarro i la duplicació de via de part d’este tram.

Actuacions en Fuente del Jarro

Els treballs que executa actualment FGV en la línia 2, al seu pas pel polígon Industrial de Fuente del Jarro, es concreten fonamentalment en la duplicació del tram de via existent, des de l’actual baixador fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’una nova parada.

La nova parada se situa a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia, teleindicadors) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

Com a part d’este projecte s’ha incorporat també un pas inferior per als vianants adossat al nou baixador, com a pas d’encreuament entre andanes per als usuaris i per a facilitar l’accés des de les dos parts del polígon industrial.

Esta actuació compta amb un pressupost d’uns 6,5 milions d’euros, IVA inclòs, i és finançada per Fons Europeus, a través dels fons REACT-EU del Programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.