| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco, i el director general de les TIC, José Manuel García Duarte
Secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco, i el director general de les TIC, José Manuel García Duarte

La Generalitat potenciarà la ciberseguretat industrial a la Comunitat Valenciana

La finalitat és garantir en tot moment la continuïtat de les operacions en un entorn empresarial altament competitiu

| Noel Rodilla Edición Valencia

El secretari autonòmic d'Indústria, Felipe Carrasco, i el director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, han anunciat la col·laboració estreta entre els seus departaments per a desenvolupar un projecte ambiciós destinat a enfortir la ciberseguretat de les empreses de la Comunitat Valenciana.

La finalitat d'esta col·laboració, ha afirmat Felipe Carrasco, "és garantir en tot moment la continuïtat de les operacions en un entorn empresarial altament competitiu. La protecció dels actius digitals juga un paper crucial en la indústria en l'era digital, les empreses industrials manegen una quantitat elevada de dades sensibles, com ara informació de clients, propietat intel·lectual, dades financeres i estratègiques. La pèrdua o l'accés no autoritzat a estes dades poden tindre conseqüències greus per a qualsevol empresa i la posició d'esta en el mercat".

Segons el secretari autonòmic d'Indústria, “la col·laboració interdepartamental és essencial per a protegir les inversions industrials i assegurar que la innovació i el desenvolupament no es vegen compromesos per amenaces externes. També facilitarà els procediments administratius a captar tots els fons europeus que hi ha relacionats amb esta matèria cada vegada més prioritària”.

“Cal tindre en compte -hi ha afegit Felipe Carrasco- que un ciberatac exitós pot comportar la interrupció de les operacions comercials. La recuperació ràpida d'estos incidents és crucial per a mantindre el negoci, la confiança dels clients i, per tant, la competitivitat. A més, la falta de seguretat en una empresa pot tindre repercussions en tota la cadena de subministrament, i això pot afectar tot l'ecosistema empresarial”.