| 18 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Entrega de carteres
Entrega de carteres

Marciano Gómez aposta per una sanitat basada en “l’esforç i l’eficiència"

El conseller estableix com a línies prioritàries l’Atenció Primària, l’atenció a la salut mental i crear mesures enfront del dèficit de professionals

| Noel Rodilla Edición Valencia

El nou conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha mostrat la seua aposta per una sanitat basada en el que ha denominat “la Sanitat de les tres E”, que es fonamenta principalment en “el treball amb esforç i la millora de l’eficiència, per a poder assolir l’excel·lència”.

Marciano Gómez ha fet aquestes declaracions durant l’acte de traspàs de la cartera de Sanitat directament de l’anterior conseller, Miguel Mínguez, que ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat, Carlos Mazón.

Segons ha explicat el nou titular del departament de Sanitat, “m’agrada fer nàixer el que és nou, i vull que nasca una organització realment senzilla, tal com ho defineix la nova nomenclatura: Conselleria de Sanitat”.

Així mateix, Marciano Gómez, que va formar part de l’equip directiu de la Conselleria fa ja vint anys i és metge de professió, ha recalcat durant el seu discurs la importància d’afavorir la relació del metge i el pacient. “Me n’he anat i hi he tornat, i durant aquest temps he estat prenent el pols fi al que és la sanitat, al que sent el pacient”. “A més, m’he adonat de la importància que tenen totes les decisions que s’hi prenen i l’impacte que tenen en aquesta relació entre metge i pacient”, ha indicat.

D’altra banda, el conseller ha assenyalat que en aquests moments ens trobem amb determinats problemes que cal afrontar i solucionar, com és el col·lapse de l’Atenció Primària, la crisi després de la pandèmia, els problemes de la salut mental o el dèficit de professionals. A més, ha apuntat al problema generat després de la integració del CICU i ha manifestat que “es rectificarà, i Alacant i Castelló tornaran a tindre CICU”.

Aposta per la senzillesa, el diàleg i la innovació

Gómez ha insistit en el seu propòsit de crear una nova organització sanitària senzilla, “que conste d’unes direccions generals d’Atenció Primària, Atenció Hospitalària o Farmàcia”. Segons ha explicat, “no hi haurà atenció especialitzada perquè tota la nostra sanitat està especialitzada”.

Durant la seua intervenció, Marciano Gómez ha subratllat la seua intenció de crear “una organització sense sectarismes, sense dogmes i sense ideologies”, i ha indicat que “es tracta d’una organització en la qual caben tots els recursos, i sobretot el talent, que és imprescindible per a poder tindre una organització de moltíssim nivell”.

D’altra banda, el conseller ha recalcat la importància del diàleg, i hi ha afegit que “vol una organització amb mètode”. De fet, es crearà una secretaria autonòmica de planificació, informació i transformació digital que permetrà facilitar la informació i la cartera de serveis, i tindre la planificació. Tal com ha explicat Marciano Gómez, “volem estratificar els departaments en funció de la cartera de serveis”.

Finalment, ha apostat per una organització innovadora, i per a fer-ho ha destacat “la importància d’innovar i millorar en conceptes com la jerarquització de la Primària o la fidelització dels MIR, oferint-los un contracte, quan acaben, durant dos anys”.