| 28 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Salvador Navarro, president de la CEV
Salvador Navarro, president de la CEV

La CEV preveu que l'economia de la Comunitat Valenciana cresca al voltant del 4%

Malgrat els elements pertorbadors provinents de l'exterior, la normalització de l'activitat a nivell intern ha permés que l'economia de la Comunitat Valenciana haja repuntat.

| Sergi Tarazona Edición Valencia

L'Informe de Conjuntura i Perspectives Econòmiques del segon semestre de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) preveu que l'economia de la Comunitat Valenciana cresca entorn del 4% en el conjunt de l'any 2022.

La Comunitat creixerà, d'aquesta manera, "a nivells superiors als de la mitjana d'Espanya i de la zona euro", malgrat l'escalada de la guerra i la seua incidència sobre els mercats energètics i de matèries primeres, la prolongació dels problemes en les cadenes de subministraments, la persistència dels alts nivells d'inflació i les pujades de tipus d'interés, que "estan provocant una desacceleració generalitzada de les economies i elevant en gran manera els nivells d'incertesa" de cara al futur pròxim.

Malgrat els elements pertorbadors provinents de l'exterior, la normalització de l'activitat a nivell intern ha permés que l'economia de la Comunitat Valenciana haja mostrat durant el segon trimestre un notable repunt. En concret, pel costat de la demanda, l'avanç econòmic en el segon trimestre s'ha sustentat en el dinamisme del sector exterior, la recuperació del consum de les llars i la inversió privat, sobretot en habitatge; mentre que el consum públic ha descendit. Pel costat de l'oferta, les activitats que més han impulsat el creixement han estat "hostaleria" –que ha mostrat un notable dinamisme, amb nivells d'activitat pròxims al d'un any de "normalitat-, "transport i emmagatzematge", "construcció" i algunes branques manufactureres, com a "tèxtil i confecció", "cuir i calçat" i "material de transport".

No obstant això, després de l'anàlisi realitzada i tenint en compte les expectatives de futur de les organitzacions empresarials sectorials de la Comunitat Valenciana, l'informe també assenyala que durant els següents trimestres l'economia regional, igual que la nacional, continuarà desaccelerant-se "encara que en taxes compatibles amb la generació d'ocupació".

En aquesta línia, les perspectives apunten al fet que l'economia de la Comunitat Valenciana mantindrà durant el tercer trimestre un to acceptable en termes d'activitat i ocupació, encara que, excepte en les branques relacionades amb el turisme, ja s'han mostrat clars signes d'alentiment.