| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

1.500 places gratuïtes d’aparcament de Metrovalencia en Falles

Els pàrquings estan situats en 15 estacions i baixadors en superfície de les línies 1, 2 i 9

| Sonia García Edición Valencia

La Generalitat ofereix prop de 1.500 places pròpies d’aparcament gratuït en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia, que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles 2023. A més, hi ha 1.163 places més en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diverses poblacions.

En unes dates en què la capital del Túria té tallats més de 500 carrers pel muntatge de monuments, carpes i l’accés als diversos actes fallers, el transport suburbà s’erigeix en el mitjà més ràpid i eficaç per a desplaçar-se per una ciutat que rebrà en les jornades més assenyalades desenes de milers de persones.

D’aquesta manera, els clients i clientes de Metrovalencia poden acudir als aparcaments dissuasius, estacionar el seu vehicle i agafar el metro per a anar a treballar o gaudir de les festes sense sobresalts i embossaments de circulació.

Metrovalencia ofereix habitualment, gràcies al sistema Pàrquing + Metro (P+M), un total de 1.439 places d’estacionament repartides a les estacions de Llíria (41), la Pobla de Vallbona (40), l’Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Empalme (40), Seminari - CEU (48), Fuente del Jarro (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), Sant Ramon (3), La Presa (123), Masia de Traver (198), Riba-roja de Túria (47) i València Sud (590).

A més, cal afegir-hi les 50 places posades en servei per l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen 1.163 places més, totes als voltants de les estacions i les parades esmentades.

Per tant, a les 1.439 places d’aparcament amb què compta Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb els quals els usuaris del metro podran disposar d’un total de 2.602 places gratuïtes.

Amb aquest servei, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro; facilitar l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris i usuàries que no tenen una estació de metro pròxima, i contribuir, a més, a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura del medi ambient.