| 04 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
València celebra el 9 d'Octubre - AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
València celebra el 9 d'Octubre - AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

València celebra el 9 d’Octubre

Joan Ribó afirma que “hui és un dia per recordar el passat i per a projectar el futur, proclamar les nostres aspiracions i reivindicar el nostre autogovern”.

| Sergi Tarazona Edición Valencia

La ciutat de València festeja hui el 9 d’Octubre i recupera els tradicionals actes del Dia de la Comunitat Valenciana que celebra als carrers en el marc del 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia. La commemoració s’ha iniciat este matí amb la baixada de la Senyera i la processó cívica, presidida per este emblema, que enguany ha sigut portada pel vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo. Durant el recorregut, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat “caminar amb orgull al costat d’un dels símbols que ens definixen com a poble”, i ha felicitat la ciutadania “perquè –segons les seues paraules- en 40 anys els valencians i valencianes hem aprés a conéixer-nos, a estimar-nos, a cuidar-nos i a cuidar els altres”. “A més –ha afegit- durant este temps hem demostrat al món sencer el que som, allò que hem fet i farem”.

Així, Joan Ribó ha convidat la ciutadania “per gaudir de la festivitat del 9 d’Octubre, amb la qual celebrem tot allò que ens unix: un patrimoni comú, una cultura pròpia i la defensa dels interessos de la ciutat de València i de tot el nostre poble”. “Hui és un dia per recordar el passat i per a projectar el futur, proclamar les nostres aspiracions i reivindicar el nostre autogovern”, ha afirmat l’alcalde.

Pel que fa a la processó cívica, enguany ha recuperat el seu recorregut fins a la plaça Alfons el Magnànim, pel carrer Sant Vicent, plaça de la Reina i carrer la Pau. La Senyera ha recorregut els carrers portada pel vicealcalde, Sergi Campillo, al costat de l'alcalde i altres membres de la Corporació.

L'escola de Tabal i Dolçaina Russafa-Fa ha obert la comitiva i els timbalers de la ciutat han acompanyat la Real Senyera durant el recorregut. Després de realitzar l'ofrena floral davant l'estàtua eqüestre del rei Jaume I, la comitiva ha retornat fins a la plaça de l’Ajuntament pel carrer Pintor Sorolla i carrer de les Barques.

Una mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Mediterrani ha tancat el programa de festejos al matí. A la vesprada, la tradicional Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València pels carrers de la Pau, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i carrer Marqués de Sotelo, posarà el punt final al programa d'actes festius amb motiu del 9 d’Octubre.

Des del passat 2 d'octubre l'Ajuntament ha organitzat diversos actes per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana, com a concerts i balls tradicionals valencians. Ahir dissabte, el Saló de Cristall de l'Ajuntament va acollir a un gran nombre de persones que durant tot el dia van acudir per a veure de prop la Reial Senyera de 1928 que hui ha processionat pels carrers de la ciutat.