| 05 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
La localidad alicantina de Petrer
La localidad alicantina de Petrer

Tres menors violen presumptament a una jove de 16 anys a Petrer

Els fets es van produir sobre les 21:30h del passat divendres al parc del Campet de la localitat alacantina de Petrer

| Juanjo Morote Edición Alicante

La Policia Nacional està investigant una presumpta agressió sexual a una menor de 16 anys en un parc del municipi de la localitat alacantina de Petrer, suposadament comesa per altres menors. Segons fonts policials, els agents ja compten amb indicis per a determinar qui són els presumptes implicats i creuen que tots ells són menors, encara que la investigació està oberta per a contrastar totes les proves que han obtingut i poder procedir a la seua identificació.

 

La jove va ser presumptament assaltada per l'esquena per tres joves. Un d'ells suposadament la va violar i els altres dos la van subjectar de manera violenta. Posteriorment, la menor va acudir al Centre de Salut Petrer II, on va ser atesa en primera instància i d'allí traslladada a l'Hospital General Universitari d'Elda on va rebre l'alta, després d'estar ingressada tota la nit i ser sotmesa a un examen forense, en el qual es van evidenciar lesions en avantbraços, cames i tòraxs.

La jove està completament traumatitzada, en estat de xoc, i els seus familiars i el seu nuvi emocionalment destrossats. Ja ha sigut inclosa en el programa d'atenció psicològica a víctimes d'agressions sexuals.

 

La llei del menor

La detenció dels supòsits agressors per part dels agents de la Policia Nacional és imminent. No obstant això, en rondar tots ells els 16 anys, se'ls aplicarà la Llei del Menor, la qual cosa comporta moltes més garanties i drets que un detingut major d'edat.

Quan la víctima del delicte d'abús sexual és menor de 16 anys, cal atendre l'article 183.1  del Codi Penal, el qual castiga com a responsable d'un delicte d'abús sexual i amb la pena de presó de 2 a 6 anys a qui realitze actes de caràcter sexual amb un menor de 16 anys. És a dir, en aquests casos és indiferent que medie o no consentiment, ja que aquest no és vàlid.

 

L'Ajuntament de Petrer convoca per a aquest dilluns a les 19.00h, una concentració al parc del Campet en repulsa per l'agressió sexual contra la menor i posa a la disposició de la víctima tots els recursos psicològics que disposa el consistori.

L'alcaldessa del municipi, Irene Navarro, expressa la seua "solidaritat i suport a la víctima i la seua família" i mostra el seu compromís de continuar treballant en la prevenció i erradicació de la violència de gènere en totes les seues formes.