| 26 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

El poble alacantí guanyat per Vox només per al Ministeri i per 3 vots

"Estem molt sorpresos": El candidat del PP en Ortxteta, Jaime Lloret, arrabassa el comandament als socialistes que governaven des de fa 40 anys, però el Ministeri dona la victòria a Vox.

| Sonia García Edición Alicante

Per tan sols tres vots una llista juvenil del PP ha arrabassat l'Alcaldia als socialistes que governaven des de fa 40 anys en el municipi alacantí d'Ortxeta. "Ha sigut una sorpresa", ha confessat el candidat popular Jaime Miguel Lloret en declaracions a ESdiario. Per tan sols tres vots una llista juvenil del PP ha arrabassat l'Alcaldia als socialistes que governaven des de fa 40 anys en el municipi alacantí d'Ortxeta. "Ha sigut una sorpresa", ha confessat el candidat popular Jaime Miguel Lloret en declaracions a ESdiario.

Curiosament, el Ministeri d'Interior dona la victòria a Vox. En l'estadística oficial Vox substitueix a PP amb els seus quatre regidors, mentre els populars ni tan sols apareixen representats. Hui dia, el Ministeri encara no ha esmenat l'error en la pàgina oficial i l'equívoca "victòria" de l'inexistent Vox en aquest municipi ha transcendit en alguns mitjos mitjans de comunicació que donen per vàlids aquestes dades errònies. Des del PP d'Ortxeta desconeixen les causes d'aquesta fallada i conten que "ens encantaria saber què ha passat". Possiblement es deu a una fallada en el trasllat d'informació de la Mesa Electoral.

En realitat, el municipi de menys de mil habitants ha fet un tomb a la dreta amb un PP, que ha passat d'estar representat només per un regidor a l'Ajuntament a  guanyar quatre regidors.
Per contra, el PSPV-PSOE baixa dels 6 regidors que va obtindre a 2019 a la meitat, a 3, en aquestes últimes eleccions municipals del 28 M de 2023. Malgrat la diferència de regidors, la distància és de només tres vots. La formació que encapçala Jaime Miguel Lloret ha obtingut 224 vots, mentre que la del socialista José Vicente Ferriz es va quedar amb 221 paperetes.

Lloret té 34 anys i al costat d'una llista juvenil sense tot just experiència en la política, li ha arrabassat la batuta al qual fora alcalde durant tres legislatures consecutives, 12 anys, en un municipi històricament socialista. "Creem una llista fa tres setmanes del Partit Popular. Som gent jove del poble". A Jaime li ve la vocació de servei públic de família. "El meu oncle ja s'havia presentat diverses vegades". "Al nostre parer, l'anterior alcalde estava més interessat en la seua carrera política que al poble", ha criticat el pròxim candidat d'Ortxtea que espera dur a terme "un canvi positiu" en la localitat.