| 29 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

El Consell aprova una declaració institucional amb motiu del Dia de les Dones

El Consell es reafirma en el seu compromís de continuar amb la lluita per la igualtat “amb totes les mesures necessàries per a assolir una societat més justa”.

| Sonia García Edición Castellón

El Ple del Consell ha aprovat una declaració institucional amb la qual se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març, per a visibilitzar el potencial del feminisme per a transformar la societat de manera justa, igualitària i inclusiva.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, que ha comparegut en roda de premsa després del Ple celebrat aquest divendres a Castelló de la Plana, ha assenyalat que, a través d’aquesta declaració institucional, el Govern Valencià vol mostrar “el reconeixement públic al moviment feminista, que ha sigut capaç de respondre incansablement al patriarcat i al masclisme amb la proposta de polítiques i mesures que aposten per l’emancipació de les dones i pel progrés col·lectiu en clau d’igualtat, inclusió i justícia social”.

En aquest sentit, Mas ha valorat “totes les lluites que han encapçalat, han emprés i han desenvolupat les dones al llarg de la història, que han fet possible que en tot el món es puga celebrar aquest 8 de març com a Dia Internacional de les Dones”.

Així, la declaració institucional afirma que “aquest llegat feminista, sens dubte, és la millor inspiració per a continuar reivindicant drets i llibertats i per a deixar un món millor a les generacions esdevenidores”.

En aquest sentit, el Consell agraeix al moviment feminista i la lluita de les dones “la seua contribució” al fet que la Comunitat Valenciana continue avançant cap a una societat més igualitària, “junt amb totes aquelles persones que en el passat van fer possible aquest progrés social, les que hui dia continuen deixant-se la pell per a fer d’aquest territori una terra més justa i les generacions de dones més joves que continuen agafant el relleu i sumant forces renovades al feminisme”.

No obstant això, el Consell adverteix que “encara hi ha un llarg camí per recórrer, millores socials per assolir, drets per consolidar i llibertats per blindar, per a continuar avançant cap a una societat on la igualtat siga real i efectiva”.

Segons la declaració institucional, “tot això implica”, entre altres coses, eliminar la bretxa salarial, lluitar contra la pobresa i la seua feminització, trencar els sostres de vidre, acabar amb els sòls de fang, erradicar les violències masclistes, avançar cap a la corresponsabilitat i la conciliació i reivindicar el valor dels treballs de les cures.

En aquest sentit, el Consell ha destacat la importància d’abordar totes aquestes lluites des d’una interseccionalitat que atenga la diferència i la diversitat, que, en molts casos, fan més complicat a moltes dones desenvolupar el seu projecte de vida en condicions d’igualtat i amb les mateixes oportunitats.

Finalment, el Consell es reafirma en el seu compromís de continuar amb la lluita per la igualtat amb l’articulació de totes les mesures necessàries per a assolir una societat més justa, i dona suport a les activitats previstes amb motiu del 8M i la mobilització que du a terme el moviment feminista i les organitzacions sindicals al voltant del Dia Internacional de les Dones.