| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Celebració del 9 d'octubre a Onda - AJUTAMENT D'ONDA
Celebració del 9 d'octubre a Onda - AJUTAMENT D'ONDA

Onda celebra el sentiment de ser valencià i onder amb motiu del Nou d’Octubre

Des de l'Ajuntament, amb motiu de celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, s'han preparat tota una sèrie d'activitats lúdiques, esportives i culturals.

| Sergi Tarazona Edición Castellón

El poble d’Onda ha celebrat durant el matí de hui la festivitat del Nou d’Octubre amb un ampli programa d’activitats. Així, l’Ajuntament ha programat diversos actes amb el propòsit de reivindicar la història valenciana i commemorar la conquesta de Jaume I.

Des de primera hora, els onders han pogut gaudir d’un torneig de Pilota Valenciana celebrat al carrer de Sant Miquel, i els més menuts s’han divertit amb jocs tradicionals, gimcana i photocalls. A més, Cavallers Medievals, Gegants i Cabuts, Dolçainers i Tabaleters han desfilat pel Raval de Sant Josep i el Pla.

El Pla, a més, ha sigut escenari d’un gran acte institucional, en el qual l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat la importància d’este dia: “Hui celebrem el dia gran de la Comunitat Valenciana i ho fem amb gran orgull i emoció”. “Som un poble, amb una llengua, una cultura, uns costums, tradicions i una manera pròpia de ser i de viure. Cadascú vivim el nostre sentiment espanyol, valencià i onder amb total llibertat”, ha afegit.

Cal destacar que la Unió Musical Santa Cecília d’Onda ha sigut l’encarregada d’amenitzar l’esdeveniment amb la interpretació de l’himne de la Comunitat Valenciana que ha cantat el tenor Vicente Ombuena. Al mateix temps, s’ha realitzat una visita teatralitzada al Castell i al centre històric. Per a finalitzar la jornada, la SAMVO ha dut a terme el concert ‘Un passeig al llarg de la història de la música valenciana’ en La Cassola.

Programació

Durant tota la setmana, els actes per a commemorar la festivitat del Nou d’Octubre no han parat. Així doncs, han tingut lloc activitats de contacontes, lliurament de còmics, mocadorà, espectacles de teatre i titelles i sessions de lectura.