| 18 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Mislata aconseguix una subvenció de 205.000€ per a la recollida de bioresidus

Gràcies a una potent inversió europea, Mislata liderarà la transformació ecològica en matèria de residus compostables, en la línia del treball realitzat durant aquestos últims anys.

| Redacción Valencia Municipios

L'Ajuntament de Mislata, a través de la Conselleria de Transició Ecològica, ha aconseguit una subvenció de 205.000 euros finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, pla pel qual es canalitzen els fons europeus Next Generation. Aquesta línia d'ajudes va destinada a la implantació de noves recollides separades, especialment bioresidus, i millora de les existents.

Amb la subvenció es duran a terme accions del Pla Local de Gestió de Residus, entre altres, l'adquisició de poals domèstics de bioresidus i de compostadores comunitàries, activitats de formació i campanyes de difusió i conscienciació ciutadana, i l'adquisició de nous contenidors per a la via pública i nous camions per a la recollida de bioresidus.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, recorda que “ja vam ser pioners instal·lant els contenidors marrons per a matèria orgànica en 2016 i compostadores dinàmiques en tots els col·legis de la nostra ciutat; ara, amb aquesta nova línia de subvenció que hem aconseguit, farem un pas més perquè la ciutadania es continue sumant a l'objectiu comú d'aconseguir una Mislata més sostenible i respectuosa amb el seu entorn”.

Amb aquesta inversió provinent dels fons europeus Next Generation, Mislata continuarà donant impuls a polítiques de sostenibilitat i protecció del medi ambient, així com altres programes que ja formen part del full de ruta del govern municipal a fi de millorar en qüestions de ciutat intel·ligent. Així mateix, la ciutat avançarà en l'estratègia de tractament i gestió de residus, i en aquelles accions de bones pràctiques en matèria ecològica.