| 29 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

El Consell aprovarà la licitació de les obres d’urbanització de Parc Sagunt II

Anima les empreses de Castelló de sectors com el químic, el logístic o el de les renovables a presentar iniciatives que puguen tindre interés per a Volkswagen

| Sonia García Municipios

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Ple del Consell autoritzarà aquest divendres Espais Econòmics Empresarials a licitar les obres d’urbanització de Parc Sagunt II, per més de 200 milions d’euros, i de la carretera que connectarà el parc empresarial amb l’autovia d’accés al port de Sagunt, per 61 milions d’euros.

Ximo Puig ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en les jornades sobre electrificació Oportunitats per a Castelló més enllà del sector automobilístic, celebrades a Castelló de la Plana, en les quals també ha participat el director financer de PowerCo Spain, Javier Rivera.

El cap del Consell ha assegurat que l’inici de les obres d’urbanització, el termini d’execució de les quals serà de 24 mesos, està previst per al pròxim mes de juny. Aquesta actuació s’anirà posant en servei a mesura que es vaja executant amb la finalitat de facilitar a PowerCo la construcció de la gigafactoria.

En el transcurs de l’acte, el president ha valorat la repercussió reputacional i la generació d’ocupació que tindrà la instal·lació de la gigafactoria de bateries elèctriques de Volkswagen a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana és un “territori de solvència, seguretat jurídica, estabilitat i diàleg social”, la qual cosa incideix en la reputació d’aquest territori i contribueix a impulsar projectes i rebre noves inversions, com les de Volkswagen, però també les d’altres multinacionals com BP o Ford.

Sobre la generació d’ocupació, el president ha destacat que la iniciativa de Volkswagen tindrà un “efecte d’arrossegament” sobre altres empreses de sectors diversos com el químic, el logístic o el de les renovables, que repercutirà en la creació de nous llocs de treball, “de més qualitat”, així com en la generació d’un “espai de prosperitat social”, per la qual cosa ha animat les empreses de Castelló a presentar projectes que puguen tindre interés per a Volkswagen.

Campus Battery, centre de referència formativa

D’altra banda, Puig ha avançat que el centre de Formació Professional que se situarà al costat de la gigafactoria, Campus Battery, serà un “centre de referència en formació i una gran oportunitat per a persones tant de la província de Castelló com per a la resta de la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha insistit en la necessitat de comptar amb els “professionals millor preparats”, i ha afegit que no només es necessiten enginyers, sinó també tècnics en Formació Professional, per la qual cosa ha destacat la capacitat que tindrà Campus Battery per a formar 2.000 alumnes en cicles de les famílies d’Electricitat i Electrònica; Instal·lació i Manteniment; Química, i Seguretat i Medi Ambient.

Sobre la Formació Professional, el president ha afirmat que “cada vegada té més prestigi social” i que en algunes famílies professionals la Comunitat Valenciana té més demandants que places, per la qual cosa s’ha fet un esforç inversor per a augmentar un 60 % l’oferta formativa en els últims anys.