| 27 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Milers d’escarabats per a combatre el cotonet sud-africà

Tavernes de la Valldigna vol crear un insectari propi que facilite l’obtenció i el repartiment dels insectes entre els agricultors vallers

| Redacción Comarcas Municipios

Tavernes de la Valldigna es troba en peu de guerra contra el cotonet de Sud-Àfrica i hi ha iniciat la solta de 10.000 escarabats depredadors (Cryptolaemus Montrouzieri) per a combatre la plaga. En concret, s’està actuant en els camps de la zona del Massalari, una àrea d’alta concentració d’este insecte.

L’Ajuntament de Tavernes ha tingut accés a aquesta gran quantitat de cryptolaemus gràcies a la seua cessió per part de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Aquest xicotet escarabat ataca al cotonet, permetent combatre biològicament esta plaga que perjudica greument els cítrics. D’altra banda, l’ús del tractament biològic ha implicat la paralització d’altres tractaments amb fungicides, ja que podrien deixar sense eficàcia l’actuació de la solta del cryptolaemus que estan duent a terme els guardes rurals.

El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, ha ressaltat que “en base a criteris tècnics, en detectar altres zones afectades pel cotonet, ampliarem les soltes de cryptolaemus per a protegir l’agricultura del nostre terme i combatre esta plaga tan perjudicial per als cítrics”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes es troba en tràmits per a crear un insectari propi que facilite l’obtenció i el repartiment de Cryptolaemus Montrouzieri entre els agricultors vallers.