| 28 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Paterna ultima els preparatius per al Dia de Tots Sants - AJUNTAMENT DE PATERNA
Paterna ultima els preparatius per al Dia de Tots Sants - AJUNTAMENT DE PATERNA

Paterna ultima els preparatius per al Dia de Tots Sants

El cementeri municipal estrena aquests dies les obres de millora de l'entorn que ha dut a terme el consistori.

| Sergi Tarazona Municipios

L'Ajuntament de Paterna està ultimant el dispositiu especial per a rebre el Dia de Tots Sants, que enguany estrena les millores d'adequació de l'entorn del cementeri, que s'han dut a terme aquests últims mesos per a adequar-lo al valor patrimonial que posseeixen aquestes instal·lacions municipals, així com millorar la imatge i l'accés al recinte dels veïns i veïnes.

Entre les actuacions realitzades figuren el reasfaltat i senyalització de l'àrea d'estacionament, així com adequació de l'eix per als vianants pròxim a la façana sense retirar l'arbratge de la zona ni modificar l'edifici del cementeri, una intervenció que ha inclòs també una ampliació de la capacitat del pàrquing fins a les 51 places d'estacionament.

Així mateix, s'ha instal·lat en aqueix entorn del cementeri l'escultura en homenatge a la valenta labor de l'enterrador de Paterna, Leoncio Badía.

Respecte als treballs duts a terme amb motiu de la festivitat de Tots els Sants figuren, entre altres, la col·locació d'arranjaments florals i plantes així com de contenidors amb arena de sílice per a depositar flors en les tombes, de manera que se substitueix l'aigua i s'evita la propagació del mosquit tigre.

També s'està duent a terme un dispositiu especial de neteja de l'entorn del cementiri, així com de les rutes habituals utilitzades per a arribar fins al recinte des dels diferents barris.

En aquest sentit, i com és habitual tots els anys, s'ha tornat a habilitar una línia d'autobús gratuït durant els dies 29 i 30 d'octubre, així com l'1 de novembre. El transport connectarà el cementeri amb els diferents nuclis urbans de Paterna, realitzant trajectes des de les 9.30 hores fins a les 18.43 hores de la vesprada.

A més, les instal·lacions del cementeri municipal comptaran amb un horari especial d'obertura, pel qual fins dimecres que ve 2 de novembre, obrirà ininterrompudament des de les 8.00 fins a les 18.30 hores.