| 27 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Imatge del alumnes del taller de jardineria - Sergio Maestro
Imatge del alumnes del taller de jardineria - Sergio Maestro

Jardineria, una formació amb futur per als nostres joves i el nostre entorn

El taller de jardineria va començar a funcionar al novembre amb classes teòriques en l'Espai Social Martínez Coll de Puçol i amb pràctiques en les instal·lacions municipals de Mas de Mur.

| Redacción Valencia Municipios

Una formació teórico-pràctica sobre jardineria, per a poder buscar ocupació, però també un mòdul formatiu perquè l'alumnat puga finalitzar els seus estudis d'ESO i presentar-se als exàmens d'accés a Formació Professional. De la preparació de les diferents matèries d'Educació Secundària Obligatòria s'ocupa cada matí, de 9 a 11 hores, la professora Ana Noguerón. Un treball que en molts casos és individualitzat, perquè la situació actual i les aspiracions de cada alumne són diferents. Encara que les perspectives són bones, els resultats es coneixeran a la fi de maig, quan s'enfronten als exàmens per a poder continuar estudiant FP.

147-Taller_jardineria_teoria_1

Imatge del alumnes del taller de jardineria - Sergio Maestro

Després de la formació en matèries «convencionals» arriba l'esmorzar i el treball de jardineria. Una tasca que és a càrrec d'Ana Puertes i també té la seua part teòrica i les pràctiques, que des del primer moment s'estan realitzant en l'hort i la resta d'instal·lacions de Mas de Mur. Però l'aprenentatge va més enllà del treball diari en un hort municipal. Darrere els primers mesos, l'alumnat ja està en condicions d'enfrontar-se a la prova definitiva: les 80 hores de pràctiques en empreses del sector.

Des del 26 d'abril estan realitzant pràctiques de jardineria, tant amb la brigada municipal d'obres i serveis, en parcs i jardins públics, com en empreses privades pròximes: Podavalti, José Ruiz Rubio, José Lliso i Natura Vivers. 

«Una formació pràctica que es completa amb treballs en les instal·lacions municipals de Mas de Mur amb un objectiu fonamental: aprendre una ocupació que ara com ara compta amb una bona eixida laboral», destaca el regidor José María Esteve, que a més subratlla la importància de la formació contínua. «Apostem per la formació com a manera d'obtindre una eixida laboral, i insistim  que siguen conscients que la seua formació no ha d'acabar mai: cal continuar estudiant sempre per a poder aspirar a millors treballes».

Per als joves alumnes, han passat sis mesos des d'aquell novembre en què començaven a fer els primers passos amb les eines de jardineria i en els quals han représ uns estudis que alguns tenien abandonats diversos anys, i arriba l'hora d'avaluar els resultats: el 23 de maig comencen els exàmens per a accés a FP i fins al 20 de juny realitzen les pràctiques de jardineria. 

Per això, al maig, els joves coincidixen en la formació a primera hora del matí, però després es dividixen entre les empreses, la brigada i Mes de Mur. Comencen a ser «autònoms», cadascun porta el seu ritme, potser és el moment més atractiu del curs perquè comencen a veure resultats.

Per a ells, ja no és un misteri treballar amb esqueixos, plantar faves, cebes o alls, conservar una planta, podar, decidir què és millor per al manteniment d'un jardí, llevar males herbes, crear planters… aspiren a ser jardiners i saben que és una professió amb futur i que és un treball que ajuda al fet que visquem en un entorn més saludable.

147-Taller_jardineria_practicas_3

Imatge del alumnes del taller de jardineria - Sergio Maestro