| 28 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Paterna i Junta Local Fallera signen el contracte de les falles municipals

Miguel Ángel Royo i José María Baixauli seran els artistes encarregats de realitzar el monument municipal major. José Espinosa i els germans J. J. García, la infantil.

| Redacción Valencia Municipios

L'Ajuntament de Paterna i Junta Local Fallera han signat el contracte amb els artistes fallers que s'encarregaran dels monuments municipals major i infantil de les Falles 2023.

La comissió de Gran Teatre va ser l'encarregada d'acollir l'acte al qual van assistir la regidora de Turisme, Cultura i Foc, Teresa Espinosa, i la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura, al costat de la presidenta de la Junta Local Fallera, Amparo Giménez, així com les Falleres Majors de Paterna, Verónica Amorós i Lluïa Pedregar, al costat de les seues respectives Corts d'Honor.

Teresa Espinosa, ha destacat que “a través d'aquest simbòlic acte, com cada any, volem posar en valor tant la nostra cultura fallera com el nostre compromís amb els artistes fallers, perquè junts visquem unes Falles 2023 inoblidables, en aquest any de celebració del 50 aniversari de la nostra Junta Local Fallera”.

Miguel Ángel Royo i José María Baixauli seran els artistes encarregats del monument major, que enguany tindrà com a títol Tailàndia, un paradís exòtic. A més, la Falla de l'Ajuntament comptarà amb una plantà “al tombe”, és a dir, que s'alçarà sense l'ajuda de les grues, amb la força dels fallers i falleres, amb totes les mesures de seguretat necessàries.

D'altra banda, la creació de la falla infantil titulada Paterna, ciutat de la diversitat funcional és a càrrec de José Espinosa, els germans J. J. García i el Patronat Francisco Esteve de Paterna, que col·labora amb el disseny del monument, que recrearà els edificis més emblemàtics del municipi, així com alguns establiments comercials que s'identificaran mitjançant pictogrames inclusius, en la línia de les actuacions que ja s'estan duent a terme des del consistori.

Referent a això, la regidora d'Inclusió Social, Isabel Segura, ha assenyalat que “gràcies a aquesta iniciativa i a la col·laboració del Patronat Francisco Esteve, les persones amb discapacitat seran partícips de la seua pròpia representació en un dels monuments més importants de la nostra cultura”.