| 15 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
L'alcalde i alumnes de la República Txeca
L'alcalde i alumnes de la República Txeca

L'Ajuntament de Sagunt rep alumnes txecs d'intercanvi en l'IES María Moliner

Durant una setmana, alumnes d'institut de la ciutat txeca de Jihlava visiten Sagunt com a part d'un projecte de mobilitat.

| Redacción Valencia Municipios

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; i el regidor delegat d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, Josep Manuel Tarazona, han rebut en el saló de plens de l'Ajuntament un grup d'estudiants de la República Txeca. També ha participat en la recepció una de les professores de l'IES María Moliner.

L'IES María Moliner del Port de Sagunt participa en un projecte de mobilitat mitjançant el qual es duen a terme intercanvis entre alumnes del centre i altres instituts d'Europa. L'institut compta amb l'acreditació Erasmus fins a l'any 2027. En esta ocasió, són alumnes de la localitat txeca de Jihlava els qui estan gaudint dels aspectes històrics, culturals i industrials de Sagunt. L'estada a la ciutat d'estos estudiants de 4t de l'ESO i 1r de Batxiller és d'una setmana. L'alumnat de l'IES María Moliner va gaudir de la seua setmana d'intercanvi a Jihlava abans de Setmana Santa.

Tant el regidor delegat d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, Josep Manuel Tarazona, com l'alcalde de la ciutat, Darío Moreno, han incidit en la importància d'estos projectes d'intercanvi, amb els quals es connecten instituts de diferents països. Tots dos també han ressaltat la necessitat d'estos projectes per a afermar la pau a Europa després de l'esclat de la guerra a Ucraïna.