| 01 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Treballs d'eliminació de canyar
Treballs d'eliminació de canyar

Medi Ambient elimina 8.000 metres quadrats de canyar a Vilamarxant

Els treballs permetran l'ús públic de les ribes recuperades de l'afectació de l'espècie invasora

| Noel Rodilla Municipios

La Generalitat, a través de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, ha eliminat més de 8.000 metres quadrats de canyar de les riberes del Túria al seu pas pel terme municipal de Vilamarxant, a València.

El procés d’eliminació d’esta espècie invasora, a més, permetrà la recuperació dels ecosistemes de bosc de ribera valencià, així com l’ús públic de les ribes, que, fins ara, eren completament inaccessibles per a les persones.

Segons ha explicat el director general de Medi Natural, Raúl Mérida, “en esta actuació han participat prop de 80 persones, tant personal del Servei de Vida Silvestre i Xarxa Natura 2000 i del Parc Natural del Túria, com a treballadors de l’Ajuntament de Vilamarxant, que han retirat prop de 8.000 metres quadrats de canyar”.

Esta iniciativa s’emmarca en l’estratègia ‘Desencanyar’ -que compta amb una inversió de 16 milions d’euros fins al 2027- que du a terme la Generalitat per a la recuperació dels rius valencians. “El que és important és que no tornen a rebrotar els rizomes de la canya, que representa una amenaça per a les espècies autòctones”, ha indicat Mérida.