| 15 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Puig destaca la tasca del Comité de Gestió de Cítrics

Considera necessària “la unitat i la cohesió” del sector per a avançar en la modernització del regadiu, la modificació de les estructures agràries i la promoció del consum de cítrics

| S. García Edición Valencia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la contribució del Comité de Gestió de Cítrics (CGC), durant els 50 anys de vida que té, a assolir la unitat del sector citrícola per a defensar-ne els interessos i millorar-ne la competitivitat.

Així ho ha manifestat després de visitar la nova seu de l’entitat, que ha celebrat el 50é aniversari en un acte en el qual també han participat el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assegurat que és necessària “la unitat i la cohesió” del sector per a “assolir avanços” com ara la modernització del regadiu en els seus cultius, especialment davant de l’actual situació de sequera; la modificació de les estructures agràries, i la promoció del consum de cítrics tant a Espanya com a Europa.

El cap del Consell també s’ha referit a la unitat d’acció del sector citrícola, encapçalat pel Comité de Gestió, per a defensar davant de la Unió Europea el tractament en fred dels cítrics procedents de Sud-àfrica, o les inspeccions en origen en països tercers com l’Argentina, entre altres.

Ximo Puig ha recordat la vocació “europeista” de la Comunitat Valenciana, però també ha insistit en la necessitat que tots els països “respecten les regles del joc” perquè els cítrics valencians no perden competitivitat.

En aquest sentit, ha assenyalat que l’exportació de cítrics constitueix “un pilar fonamental” de l’economia valenciana, que va arribar a representar el 25 % de les exportacions espanyoles fins a la darreria dels anys setanta, i ha sigut “palanca indubtable per al desenvolupament econòmic tant d’Espanya com de la Comunitat Valenciana”.