| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Presentació de Migrats Dansa
Presentació de Migrats Dansa

El Centre del Carme i Inestable per la dansa emergent valenciana

Obres de format mitjà, dos peces llargues i curtmetratges en col·laboració amb Choreoscope, a més d'una programació d'activitats paral·leles del 9 de novembre al 3 de desembre

| Noel Rodilla Edición Valencia

El director del Consorci de Museus i el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), José Luis Pérez Pont, i el director d’Inestable, i un dels comissaris del cicle, Jacobo Pallarés, han presentat la nova edició de Migrats Dansa.

Del 9 de novembre al 3 de desembre se celebra la sèptima edició d’este cicle que presenta propostes d’investigació de creadors i creadores jóvens valencians, la major part d’ells residents en altres ciutats d’Espanya o a l’estranger.

Durant quatre setmanes, una trentena de professionals de la dansa presentaran peces de format mitjà, a més de l’estrena de dos obres llargues, desenvolupades a partir de les residències atorgades en l’edició anterior. En esta edició, el cicle s’estendrà durant un mes amb una programació que es podrà veure els caps de setmana en el CCCC i Inestable.

El director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “en el CCCC creiem en la importància de visibilitzar artistes valencians que treballen lluny de casa, oferir-los l’oportunitat de tornar-hi per a mostrar el seu treball”. “La proposta entronca amb la nostra vocació d’ampliar públics per a la creació contemporània en qualsevol de les seues formes d’expressió i de la contínua experimentació en els llenguatges artístics”.

“Inestable és un projecte polític, posicionat com un dinamitzador, com un centre que dona lloc als instruments i els facilita, perquè les creadores prenguen el pols a l’escena, al públic, en el territori i l’entorn en el qual es troben”, ha apuntat el director d’Inestable i comissari de Migrats Dansa, Jacobo Pallarés.

Migrats Dansa és la posada en pràctica de tot este treball i es traduïx en una escena jove, moderna, experimental, diversa, internacional i plena d’expectatives”, hi ha afegit Pallarés.

“La nostra participació en Migrats Dansa l’any passat va ser una gran oportunitat per a poder portar a casa la nostra segona producció i obrir la nostra projecció a València com a professionals. Enguany, el cicle aposta per la preestrena de la nostra peça ‘Caribe Mix ’23’, en la qual el videoclip actua com a nexe de connexió entre el so i el moviment, que és el que ens mou cap a la creació escènica”, han expressat Mar García i Javi Soler, creadors de ‘Caribe Mix ’23’, obra que tancarà esta sèptima edició.

Totes les propostes que es mostraran en esta edició estan creades per artistes de menys de 35 anys, a excepció de les dos peces que han passat per les residències artístiques. Les autores i autors són professionals que, després d’haver realitzat els seus estudis a València, actualment residixen en ciutats com Tilburg, Anvers, Amsterdam, Tolosa, Granada o Barcelona, o que estan pensant a emigrar per a continuar amb la seua carrera.