| 18 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Sanitaris del SAMU ensenyant a fer treballs cardíacs
Sanitaris del SAMU ensenyant a fer treballs cardíacs

Els equips mèdics del SAMU reanimen 1.419 pacients en parada cardíaca enguany

Professionals del SESCV ensenyen a la ciutadania a realitzar la reanimació cardiopulmonar bàsica a les tres capitals de província

| Noel Rodilla Edición Valencia

Els equips mèdics del SAMU han realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada enguany a 1.419 pacients que estaven en parada cardiorespiratòria.

Precisament, amb la finalitat de conscienciar la ciutadania de la importància d’actuar en els primers instants quan es presencia una parada cardíaca, la Conselleria de Sanitat, a través del SESCV (Servei d’Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana), ha dut a terme una jornada simultània a les tres capitals de província. D’esta manera, s’ha volgut commemorar el Dia Mundial contra la Parada Cardíaca, que se celebra cada 16 d’octubre.

Mitjançant esta iniciativa, professionals del SESCV han ensenyat adults i xiquets i xiquetes a realitzar el massatge cardíac o la reanimació cardiopulmonar bàsica; l’ús del DEA (desfibril·lador automàtic) i la maniobra de Heimlich, per a evitar que una ennuegada derive en parada cardiorespiratòria.

A més, als xiquets i xiquetes se’ls ha donat una formació específica perquè sàpien com alertar els serveis d’Emergències, a través del 112. També se’ls ha transmés la importància de la cadena de supervivència per mitjà de diverses activitats i jocs.

D’altra banda, les persones que han participat en estes jornades han pogut presenciar un cas simulat de parada cardíaca en via pública; des de l’avís, fins a l’arribada dels serveis d’emergència.

El SESCV ha desplegat diversos recursos mòbils per a donar a conéixer a xiquets, xiquetes i adults l’interior d’estos recursos. Així, han pogut accedir a una ambulància del SAMU (Servei d’Ajuda Mèdica Urgent), una unitat SVA (suport vital avançat) d’infermeria, una ambulància d’SVB (suport vital bàsic), un vehicle EMV (emergència de múltiples víctimes), una unitat VIR (vehicle d’intervenció ràpida) o un vehicle de comunicacions i coordinació.