| 18 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Plaça de Denia
Plaça de Denia

La Comunitat registra un 76% d'ocupació turística durant el pont de desembre

Nuria Montes, consellera de Turisme, afirma que s'han superat les previsions i destaca iniciatives que han dinamitzat la demanda, com ara el Bo Viatge

| Noel Rodilla Edición Valencia

L’ocupació hotelera de la Comunitat Valenciana durant el pont de la Constitució i de la Immaculada ha aconseguit una ocupació mitjana real del 75,91 % als hotels del litoral i del 78,77 % als establiments hotelers de l’interior, segons els resultats de l’enquesta realitzada l’11 de desembre per Turisme a una mostra representativa d’hotels, tant de l’interior com del litoral de la Comunitat, per a les nits del 6, 7, 8 i 9 de desembre.

Uns resultats que reflectixen que s’han millorat les previsions d’ocupació que manejava Turisme Comunitat Valenciana per a este pont de desembre en l’enquesta elaborada l’1 de desembre passat.

En concret, els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana han registrat una ocupació del 75,91 %; 6,1 punts més que la prevista. L’ocupació més alta l’ha registrada Benidorm, amb el 87,9 % de les seues places hoteleres, 6,5 punts percentuals superiors a les previsions.

La ciutat de València ha aconseguit este pont el 72 % d’ocupació hotelera, 7,5 punts per damunt de l’estimada, segons el sondeig que va fer Turisme a principis de mes; per al litoral de la província de València, sense comptar la ciutat, l’ocupació real ha sigut del 61,37 %, xifra que suposa 0,9 punts més que la prevista.

A més, este últim sondeig mostra que al litoral de Castelló el grau d’ocupació per places dels seus hotels se situa en un 68,96 %; 8,1 punts més del que es preveu, i als hotels del litoral d’Alacant, sense incloure-hi Benidorm, l’ocupació ha sigut del 70,54 %; 5,1 punts més que la prevista.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat com a “molt positives” les dades d’ocupació del pont de desembre, que, “tal com apuntàvem a principis de mes, s’han vist beneficiades per les reserves d’última hora”.

A més, ha destacat el dinamisme de les reserves que s’han fet estos dies a través de programes com el Bo Viatge, que “ajuda a mobilitzar l’afluència turística també estos dies”, ha assenyalat la consellera.

Montes també ha destacat que la “Comunitat Valenciana es consolida una vegada més com una de les destinacions més atractives per als turistes, que continuen apostant per esta regió durant estes dates”, i ha felicitat el sector per l’“intens treball realitzat per a acumular resultats positius al llarg de tot este any 2023”, oferint experiències turístiques sostenibles, de qualitat, diverses i adaptades a tota mena de demandes.