| 03 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Material intervengut
Material intervengut

La Policia de la Generalitat intervé un lot de 28 obres pictòriques falses

Huit de les pintures anaven acompanyades de certificats d'autenticitat i totes incloïen la firma falsificada de l'artista

| Noel Rodilla Edición Valencia

El Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana ha intervingut a Múrcia un lot de 28 obres pictòriques falses que s’estaven comercialitzant a través d’Internet per un valor de 316.000 euros.

Les obres intervingudes corresponen a importants artistes com ara Picasso, Joan Miró, Sonia Delaunay, L.S. Lowry, Juan Gris, Paul Gauguin, André Minaux, Henri Matisse i Francis Picabia, entre altres.

Els experts que han analitzat les obres han comprovat com algunes són reproduccions d’originals, mentre que unes altres copien l’estil dels artistes falsificats. Huit d’estes pintures anaven acompanyades de sengles certificats d’autenticitat per a reforçar l’engany i totes incloïen la firma falsa de l’autor original de la pintura.

Del resultat del peritatge dels experts es conclou que “totes les obres intervingudes han sigut executades presumptament amb mala intenció, és a dir, copiant obres originals o l’estil dels autors falsificats. Per a reforçar l’engany s’ha imitat la firma de l’artista, fins i tot algunes de les obres anaven acompanyades de certificats d’autenticitat per a guanyar la confiança de tot aquell interessat en la seua compra”.

Les investigacions policials van començar a principis d’octubre d’enguany amb el resultat d’una persona investigada com a presumpta autora d’un delicte d’estafa contra la propietat intel·lectual. L’atestat policial s’ha presentat en el Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Múrcia.