| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Escriptores guardonades del certamen de Literatura
Escriptores guardonades del certamen de Literatura

Igualtat atorga els guardons del Premi Literari de Narrativa de Dones

El relat La historia de Nayla Badawi, de Paulina L. Ravel, ha obtingut el primer premi de l’edició d’enguany

| Noel Rodilla Edición Valencia

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat la importància de “fomentar i promoure” la creativitat literària de les dones i oferir “una via d’expressió” com ho és el Premi Literari de Narrativa de Dones, organitzat per la Generalitat i que complix enguany la XXIV edició.

Susana Camarero ha clausurat la cerimònia d’entrega d’estos guardons, que ha tingut lloc esta vesprada al palau de l’Exposició de València. En la seua intervenció, ha assegurat que estos premis continuen sent, més de 20 anys després, “un espai per a donar visibilitat a autores que, en moltes ocasions, tenen difícil accedir al mercat editorial”.

La vicepresidenta segona ha explicat que des que es va crear este concurs l’any 2000, i al llarg de les 24 edicions, “més de 4.000 obres escrites per dones procedents de les més diverses localitats de la Comunitat Valenciana han presentat els seus escrits en qualsevol de les dos llengües oficials”. Cada una d’estes autores, ha assenyalat, “ha aportat la seua singularitat i la seua visió a través de les obres presentades”.

En l’edició de 2023, la guanyadora del primer premi ha sigut Paulina L. Ravel (Francisca Gutiérrez Clavero), amb el seu relat La historia de Nayla Badawi. L’accèssit lliure l’ha obtingut l’obra Cosechas del Mediterráneo, de Clara Palop Laínez, mentre que la peça Un paisaje de Sorolla, de Farah Hallal Muñoz, que pertany a l’associació de dones Plataforma d’Escriptores de l’Arc Mediterrani, s’ha emportat l’accèssit d’associacions.

Les tres obres seran publicades en un llibre recopilatori sota el títol Las mujeres cuentan, una pràctica que es desenvolupa des de l’any 2000 amb la publicació, en el marc de cada edició, de les obres guanyadores i finalistes.

Durant la clausura, la vicepresidenta segona ha agraït el treball del jurat, que, amb la lectura i l’anàlisi de les 74 obres presentades en esta edició, “heu sigut testimonis de la diversitat i la profunditat de l’experiència femenina en tota la seua esplendor”.

“El nostre compromís amb la igualtat de gènere i la inclusió no s’ha de limitar a este esdeveniment”, hi ha afegit, i, per això, “continuarem secundant i encoratjant les dones escriptores en el seu camí, oferint les oportunitats i els recursos que necessiten per a florir en este apassionant món de les lletres”.