| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Grup vocal i teatral MELOMANS
Grup vocal i teatral MELOMANS

Cultura homenatja Nino Bravo al Teatre Arniches

‘LIBRE. Nino Bravo 100 % a capela’ és la producció de l’IVC que commemora l’Any Nino Bravo

| Noel Rodilla Edición Valencia

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura celebra l’Any Nino Bravo, en el qual es commemora el 50é aniversari de la seua defunció, amb una producció de l’Institut Valencià de Cultura i MELOMANS: ‘LIBRE. Nino Bravo 100 % a capela’.

El grup vocal i teatral MELOMANS, creat en 2010 per quatre jóvens artistes valencians sense més instruments que les seues pròpies veus, i amb l’humor com a segell distintiu, ha sigut l’encarregat de crear este xou que proposa un viatge per la vida, les cançons i les anècdotes d’un dels artistes espanyols més internacionals: Nino Bravo.

La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha destacat la importància de cuidar el llegat artístic dels nostres valencians il·lustres i ha comentat: “Nino Bravo va ser un artista que va marcar musicalment tota una generació i que, lamentablement, no va tindre temps de continuar sumant èxits a la seua trajectòria. No obstant això, la seua força i el suport a produccions com esta fan que les seues cançons continuen sent un himne 50 anys després de la seua tràgica desaparició”.

LIBRE. Nino Bravo 100 % a capela’ fa un recorregut per les 61 cançons de l’artista en només 90 minuts. Edu Escartí, Gonzalo Manglano, Javi Reig i Pau Ferrer posen el talent i la veu a este homenatge per als incondicionals d’un dels valencians més universals, i imprescindible per a mantindre viu el seu llegat i contribuir a la seua promoció entre les noves generacions d’espectadors.

Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut com a Nino Bravo, va nàixer a Aielo de Malferit, localitat valenciana que acollirà l’estrena d’esta producció el dissabte 21 d’octubre a les 20.30 hores. Nino va ser considerat, fins a la seua mort primerenca, com a la millor veu del pop nacional en el final de la dècada dels seixanta i principis dels setanta. Va conquistar un públic majoritari, no només per l’alta qualitat del seu repertori, sinó també per la potència i la singularitat de la seua veu.

Va perdre la vida en un tràgic accident de trànsit l’abril de 1973 i va deixar un llegat artístic que ara recupera la Conselleria de Cultura per al públic, que recorrerà les tres capitals de la Comunitat Valenciana, nombrosos espais del Circuit Cultural Valencià i grans teatres de La Red espanyola.