| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Lliurament dels premis del Certamen d'Orquestres
Lliurament dels premis del Certamen d'Orquestres

Tavernes de la Valldigna i Llíria, triomfadores del Concurs d'Orquestres

L’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria s’imposa en la categoria Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics

| Noel Rodilla Edición Valencia

L’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria són les guanyadores del VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que s’ha celebrat este diumenge a l’Auditori del Palau de les Arts de València.

La formació de Llíria es va imposar en la categoria Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics; mentre que l’orquestra de Tavernes de la Valldigna va guanyar en la categoria Salvador Giner, per a formacions d’entre 30 i 60 músics.

Organitzat per CaixaBank, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el concurs s’emmarca en el programa ‘CaixaBank escolta València’, que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l’activitat musical a la Comunitat Valenciana i que té en este certamen una de les seues accions més importants.

En l’acte d’entrega dels premis van participar el director general de Cultura, Sergio Arlandis; la directora territorial de CaixaBank, Olga García; la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González; el director general de l’IVC, Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; el vicepresident artístic de l’FSMCV, Manuel Muñoz, i el vicepresident educatiu de l’FSMCV, Remigi Morant.

En la categoria Salvador Giner també ha actuat l’Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, sota la direcció de Joan Antoni Bou Vayà.

Per la seua banda, en la categoria Martín i Soler també han concorregut l’Orquestra de la Societat Musical l’Artística Manisense, sota la direcció de Joan F. Miquel Zanón, i l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Torrent, sota la direcció de Rafael Ortí Martínez.

S’ha concedit un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros per a les orquestres guanyadores. Així mateix, les orquestres participants han rebut una col·laboració de 2.000 euros en la categoria Salvador Giner i de 2.500 euros en la categoria Martín i Soler, junt amb un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

A més, el jurat ha concedit un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cada una de les categories. Tots els premis els ha entregat, íntegrament, l’entitat financera.