| 29 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
L'obra “I la víctima era jo” podrà visitar-se en el vestíbul del MuVIM fins a març de 2023
L'obra “I la víctima era jo” podrà visitar-se en el vestíbul del MuVIM fins a març de 2023

Art al Quadrat i David de Limón visibilitzen en el MuVIM la necessitat del 25N

Les dues mostres s'inauguren este diumenge 20 de novembre a les 12.30 hores.

| Sergi Tarazona Edición Valencia

El MuVIM, centre dependent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, fidel al seu compromís amb les polítiques de gènere i igualtat, se suma al Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones i ho fa un any més renovant la seua imatge des de la gran vidriera que presidix el vestíbul del museu i que té el seu reflex a Muro d'art urbà en el mateix espai.

Unes mostres necessàries on el museu “posa el focus sobre una problemàtica desgraciadament d'excessiva actualitat però a la qual tots tenim l'obligació de mirar i sostindre la mirada” ha manifestat la diputada del MuVIM, Gloria Tello

I la víctima era jo

Des del Vitrall del museu, Art al Quadrat ens porta a l'acte de conscienciació de la dona que li porta a interioritzar "i la víctima era jo": un reflex del moment on una dona repara que ha sigut sotmesa a una violència psicològica invisible, emmarcada dins de la cultura assumida.

En l'obra, ens fiquem en la pell d'una d'estes dones portant la frase a l'esquena. Amb este acte, el fet violent normalitzat es transforma en un esdeveniment ple de connotacions mitjançant la comprensió del que li ha passat i no sols per haver-lo patit, sinó que ha marcat un abans i un després en la seua vida.

L'obra “I la víctima era jo” podrà visitar-se en el vestíbul del MuVIM fins a març de 2023 quan, com cada any, el museu dedicarà el Vitrall a una altra fita a destacar, el Dia de la Dona.

David de Limón

La vidriera del vestíbul del MuVIM es completa i complementa enguany amb la del grafiter David de Llima, qui ocupa l'espai —contraposat a la vidriera— del Muro del MuVIM, un lloc que el museu ha consagrat en els últims anys a mostrar l'obra de destacats artistes urbans. 

Llicenciat en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, en 2014 va començar un projecte personal als carrers de València, a mig camí entre el grafiti i l’street art, que consistia a plasmar repetides vegades la il·lustració d'un personatge emmascarat que interactua amb el seu entorn.

Per a esta obra, David reflexiona sobre el mal estructural que la violència de gènere causa en la societat, amb estructures familiars que es trenquen, i per a qui el mal produït dificulta les seues relacions socials, obligant a un un procés molt costós de superació i reconstrucció personal. En definitiva, han de refer la seua vida en tots els sentits.
Per a representar la vida David, junt amb l'associació Alanna que li ha assessorat per a este projecte, han fet ús de la icona del cor, un cor trencat, en aquest cas, en 25 fragments per a fer referència al 25N; 14 fragments encara en el cor i 11 fragments que són recollits per diferents personatges amb diferents rols (11 en referència a l'11 d'octubre, Dia Internacional de la Xiqueta).

 Art al Quadrat

En l’any 2002 naix el grup artístic Art al Quadrat format per Mónica i Gema Del Rey Jordà. Han realitzat estades i residències en Barcelona (Fabra i Coats), Viena, Londres, Kassel i Santiago de Compostela (II Encontro de artistas novos 2012). Recentment la seua obra ha sigut guardonada amb el Segon premi en les Trobades d’Art Contemporani de l'Institut Alacantí de Cultura 2021, Segon Premi al Certamen d’Arts Plàstiques Ciutat de Felanitx 2018, Primer Premi ECOARTIST en el Festival VESOS en València 2018, Primer Premi en la XII convocatoria de Instalaciones de Mujer en el Centro Comarcal de La Cabrera (Madrid) 2017, Primer Premi en la 2ª Trobada d’artistes Villalart en 2017, Biennal d’Art de Mislata 2016, Arts Visuals Can Felipa 2016 i Premi Nacional d’Art Jove Pancho Cossio 2014.