| 02 de Junio de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Jovens treballant amb un ordinador
Jovens treballant amb un ordinador

La Generalitat augmenta en quasi 7 milions el crèdit per a pimes industrials

Esta ampliació de crèdit ha suposat que 111 empreses més es beneficien d'estes ajudes

| Noel Rodilla Edición Valencia

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha incrementat en 6.895.039,87 euros la quantia destinada a la convocatòria d'ajudes per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana, i resol la concessió addicional de subvencions a 111 empreses que van quedar en la llista de reserva.

D'esta manera, i a través de la Direcció General d'Indústria, s'han beneficiat amb eixe import addicional de 6,8 milions d'euros 111 pimes que es van quedar en la llista de reserva després de la primera resolució d'1 d'agost, en què ja es van concedir 44,4 milions d'euros a 651 pimes industrials de la Comunitat Valenciana.

Per tant, segons ha explicat la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, la Generalitat ha concedit, en el marc d'esta convocatòria, més de 51,2 milions d'euros a 762 empreses perquè realitzen inversions en actius materials i immaterials que permeten modernitzar les seues línies de producció o diversificar-les.

En este sentit, Nuria Montes ha subratllat el compromís del Govern Valencià per fomentar “el suport al teixit industrial valencià impulsant projectes que milloren la competitivitat de les nostres empreses i el desenvolupament de polítiques reals per a fomentar la reindustrialització de l'economia autonòmica”.

Estes ajudes, que s'emmarquen en la sisena fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana, n'han vist incrementada la dotació després de recuperar el pressupost que finalment no s'ha pogut utilitzar en diverses línies del Programa de política industrial, degut, entre altres supòsits, a renúncies, minoracions de subvencions o revocacions, amb la finalitat d'atendre les sol·licituds de les empreses que havien superat l'avaluació inicial, però que es van quedar sense ajuda per insuficiència de crèdit.

Les quanties de les subvencions ascendixen al 35 % del total de les despeses considerades subvencionables, amb un límit de 200.000 euros en l'exercici fiscal en curs i en els dos exercicis fiscals anteriors.