| 15 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Francesc Felipe, nou director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC - GVA
Francesc Felipe, nou director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC - GVA

Francesc Felipe, nou director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC

El contracte tindrà una durada de cinc anys, amb possibilitat de renovació per un altre període de la mateixa durada.

| Sergi Tarazona Edición Valencia

La Comissió d’Avaluació de les candidatures presentades  al concurs públic de selecció de la Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura ha determinat que siga Francesc Felipe  la persona que assumisca aquest càrrec. 

Cal recordar que la convocatòria del concurs s’ha realitzat seguint el  Codi de bones pràctiques en la cultura valenciana i la Comissió de Valoració ha estat conformada pel secretari autonòmic de Cultura i Esport Ximo López Camps;  pel director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; per la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; per César Martí a proposta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació; per Francisco Vargas a proposta de l’Institut Català de les Empreses Culturals; David Josep Nadal a proposta de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears; Alejandra Mora a proposta de l’AVAV; Cristina Fernández a proposta de l’AAPV; i a proposta de l’associació AVANT, Lorena Lluch. 

El contracte tindrà una durada de cinc anys, amb possibilitat de renovació com a màxim per un altre període de la mateixa durada. El projecte i els mèrits presentats per les diferents candidatures suposaven el 60 % de  la puntuació i les entrevistes el 40 %. 

Francesc Felipe (Picassent, 1981)

Llicenciat en Comunicació Audiovisual i diplomat en Estudis Avançats en Comunicació Interdisciplinar, ha coordinat les dues edicions celebrades de Promercat – VLC Film Market per al foment de la coproducció audiovisual i la promoció del sector audiovisual valencià. 

És membre de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, va crear i dirigir el festival de cinema en valencià de Picassent Inquiet i també va participar en la posada en funcionament dels Cinemes Girona de Barcelona com a gerent.

En matèria de producció va participar en la creació del programa televisiu ‘Un país de llibre’ i va ajudar en la producció del programa musical ‘Ara sona’

Ha participat en diferents ponències sobre cinema en valencià organitzades per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, també ha participat en llibres d’investigació relacionats amb l’audiovisual com ‘El ecosistema digital, modelos de comunicación, nuevos medios y público en internet’ de la Universitat de València. Així mateix, va coordinar el ‘showcase’ ‘Noves formes de producció audiovisual a València’ per a la Unitat d’Economia Aplicada a la Cultura de la Universitat de València. Ha participat en la cooperativa Drac Màgic en l’elaboració de dossiers educatius de pel·lícules, va codirigir la revista digital ‘Redmagazine’ i ha escrit articles en revistes especialitzades com ‘Scope’, ‘Travelling’ i ‘Silenci’.