| 30 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Escena de  ‘El retablo de maese Pedro’
Escena de ‘El retablo de maese Pedro’

Les Arts representa "El retablo de maese Pedro", de Manuel de Falla

Enrique Lanz i la companyia Etcétera posen en escena a la Sala Principal esta òpera per a marionetes gegants, inspirada en un episodi d’El Quixot

| Noel Rodilla Edición Valencia

El Palau de les Arts Reina Sofía representa este divendres, 10 de novembre, la primera òpera dirigida al públic familiar que es podrà veure a la Sala Principal: El retablo de maese Pedro, de Manuel de Falla.

Amb motiu del centenari de l’estrena de l’obra a París, Les Arts presenta a València esta òpera de cambra per a titelles, basada en un capítol de L’enginyós cavaller Don Quixot de La Mancha, de Miguel de Cervantes.

El valencià Pablo Rus Broseta dirigix els cantants del Centre de Perfeccionament Iria Goti (Trujamán), Max Spósito (Maese Pedro) i Daniel Gallegos (Don Quixot) i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en esta atractiva proposta, que també inclou el Concert per a clavecí del genial compositor gadità amb Diego Ares com a solista.

La companyia Etcétera, Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la infància i la joventut (2014), i el seu director, Enrique Lanz, signen la impactant posada en escena d’El retablo de maese Pedro, realitzada en coproducció amb el Teatre Reial de Madrid i el Festival de Granada.

Enrique Lanz és net d’Hermenegildo Lanz, l’artista que va crear els titelles originals per a l’estrena de l’obra de Falla a París. Cent anys després, el titellaire i escenògraf proposa un espectacle de teatre dins del teatre, amb marionetes inspirades en el muntatge original, que superen els set metres d’alçària, en un homenatge a dos ‘gegants’ de la cultura espanyola: Miguel de Cervantes i Manuel de Falla.

Les Arts ha programat una doble funció de l’obra per a este divendres, 10 novembre. En este sentit, es recorda que la representació de les 10.30 hores és exclusiva per al públic del Programa Didàctic. La funció de les 19.30 hores està oberta al públic familiar, amb localitats amb un preu únic de 15 euros.