| 18 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Intervenció amb l'equip HUGO
Intervenció amb l'equip HUGO

L'Hospital Arnau de Vilanova realitza amb èxit la primera intervenció amb HUGO

La cirurgia robòtica permet al professional obtindre més precisió durant la intervenció i reduïx els efectes secundaris al pacient

| Noel Rodilla Edición Valencia

L'Hospital Arnau de Vilanova de València ha realitzat amb èxit la primera cirurgia assistida amb el robot quirúrgic HUGO RAS, un equip que aporta molts avantatges tant al cirurgià com al pacient, ja que permet una cirurgia més precisa i menys invasiva.

Per a instal·lar l'equip, la Conselleria de Sanitat ha realitzat una inversió de 2,3 milions d'euros, dels quals 1,8 milions corresponen a l'equip robòtic i la resta, al subministrament de manteniment d'este.

En concret, la intervenció realitzada ha sigut una rectopèxia, que és un procediment per a corregir el prolapse rectal, que es produïx quan la paret del recte es llisca fora de la posició normal que té i sobreïx a través de l'anus. Esta tècnica es realitza per a retornar el recte a la posició normal i fixar-lo en el seu lloc per a previndre prolapses futurs.

L'operació s'ha desenvolupat amb normalitat, dins de la complexitat d'esta mena d'intervencions; i ha sigut duta a terme per professionals de la secció de coloproctologia del Servei de Cirurgia General de l'Hospital Arnau de Vilanova, amb experiència en tècniques laparoscòpiques avançades. A més, han participat també els serveis de Cirurgia, Anestesiologia i personal d'Infermeria, especialment formats en esta nova tecnologia.

A esta mena de cirurgia se sumarà d'ací a poc el Servei d'Urologia. Així mateix, està previst utilitzar-la en 2024 en la Secció de Cirurgia Bariàtrica i en Ginecologia

La implementació d'este sistema ha estat vinculada a un programa formatiu estricte desenvolupat a Bèlgica, donada la importància que té l'experiència i les habilitats quirúrgiques dels cirurgians que utilitzen el robot per a les seues intervencions.