| 29 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Visita del jurat d'ACES Europe a La Nucia el mes de març passat, per a avaluar la candidatura de La Nucia com a "Vila Europea de l'Esport 2024"
Visita del jurat d'ACES Europe a La Nucia el mes de març passat, per a avaluar la candidatura de La Nucia com a "Vila Europea de l'Esport 2024"

La Nucia tornarà a ser "Vila Europea de l'Esport"

L'Associació de Capitals Europees de l'Esport, ACES EUROPA, entregarà les distinció en la gala que se celebrarà a la fi d'any en l'Europarlament a Brussel·les.

| D.C. Edición Alicante

ACES EUROPE (Associació de Capitals Europees de l'Esport) ha comunicat a La Nucia que ha sigut nomenada per segona vegada “Vila Europea de l'Esport”, la primera va ser 2013. La impressió del jurat va ser molt positiva i el comité avaluador ha determinat que siga guardonada amb el premi de “Vila Europea de l'Esport 2024” en la pròxima gala, que se celebrarà a la fi d'any, en l'Europarlament a Brussel·les.

El jurat d'ACES Europe es va quedar sorprés del gran creixement de “La Nucia, Ciutat de l'Esport” durant els últims 10 anys i pels seus “espectaculars projectes de futur tant a nivell esportiu com educatiu, per a convertir-se en La Nucia de l'Esport i l'Educació”. Per això va dictaminar que La Nucia torne a rebre en 2024 el premi de “Vila Europea de l'Esport”, guardó que rebrà al desembre d'enguany en una gala que se celebrarà en el parlament europeu.

L'alcalde Bernabé Cano i regidor d'Esports Sergio Villalba, amb el comunicat d'ACES Europe que designa a La Nucia amb el premi de "Vila Europea de l'Esport 2024" al costat de Pedro Lloret, primer tinent alcalde

“Premi de totes i tots”

“Aquest premi de Vila Europea 2024 per a La Nucia és un guardó de totes i tots els esportistes del municipi, de tots els clubs, de totes les escoles esportives, de tots els entrenadors i monitors... Tots elles i ells amb la seua gran faena per l'esport han fet possible que ens donen aquest guardó per segona vegada. Recordar que a més de les instal·lacions esportives, el jurat ha valorat molt positivament el model de gestió, el foment dels hàbits saludables entre la població, l'educació a través de l'esport i la integració a través de l'esport, i en tot ells els nostres clubs, escoles i esportistes han sigut claus” va afirmar Bernabé Cano, alcalde de La Nucia.

Exemple d'infraestructures i gestió esportiva

“Tenim l'honor de declarar a La Nucia com a vila europea de l'esport per a l'any 2024 tenim l'honor dic perquè per a nosaltres aquest municipi d'Espanya és tot un exemple no sols en el que a infraestructures esportives es refereix sinó també en el que a gestió esportiva es refereix és un exemple en tots els sentits de política esportiva prioritària per part de l'equip de govern” va afirmar Hugo Alonso, secretari general d'ACES Europe. Alonso va afegir que “les infraestructures esportives són un exemple no sols a Espanya sinó també a Europa i per què no dir-ho en el món sencer, per això La Nucia és Vila europea de l'esport per a l'any 2024 i al final d'any recolliran el guardó i la bandera que així ho acredita en el parlament europeu de Brussel·les” va comentar Hugo Alonso, secretari general d'ACES Europe.

Vila Europea de l'Esport, per segona vegada

El 7 de novembre de 2012 en el Parlament Europeu de Brussel·les La Nucia va rebre el guardó de “Vila Europa de l'Esport 2013”. Ara deu anys després ACES EUROPE (Associació de Capitals Europees de l'Esport) ha tornat a premiar la candidatura de La Nucia, amb el guardó de “Vila Europea de l'Esport 2024”, després de l'exhaustiva visita del Comité Avaluador per a avaluar a les instal·lacions nucieras el mes d'abril passat. Recordem que després de 10 anys el reglament contempla que les ciutats poden tornar-se a presentar, com han fet altres localitats com Glasgow.

La Nucia: “esport, educació i integració”

En el comunicat d'ACES Europe per a informar de la designació de La Nucia de “Vila Europea de l'Esport per a 2024”, l'organisme europeu destaca que “La Nucia és un bon exemple d'esport per a tot, com a instrument de salut, integració, educació i respecte que són els principals objectius d'ACES Europe”.

En la seua carta ACES Europe ressalta que “La Nucia ha desenvolupat una política esportiva exemplar amb programes i activitats. I que les noves inversions i el desenvolupament esportiu a la ciutat han sigut sorprenents en aquesta última dècada”.