| 08 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Arcadi España: “Amb l'expansió de Forinvest impulsem Alacant"

El conseller d'Hisenda inaugura la jornada ‘Perspectives econòmiques i oportunitats de negoci a Alacant’ del certamen financer Forinvest, que surt per primera vegada de la ciutat de València

| Sonia García Edición Alicante

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha valorat l'aposta decidida del Consell “per a impulsar el potencial innovador i empresarial de la província d'Alacant” després d'inaugurar la primera jornada del certamen financer Forinvest, que després de 16 edicions realitza per primera vegada trobades a les tres capitals de província.

En aquest context, el responsable dels comptes públics ha incidit que la descentralització del certamen “ens permetrà abordar les oportunitats econòmiques i d'inversió per a la província de manera detallada i reforçar les claus de la seua economia, al mateix temps que avancem en l'aposta del Consell per la vertebració del territori”. “Ara, mirar Alacant és mirar en digital i pensar en innovació”, ha indicat.

En aquesta línia, Arcadi España ha destacat durant la intervenció que ha fet que “hui es fa un pas més a resituar Alacant, la seua economia i les seues institucions en el lloc que els correspon”, i ha incidit que "amb el Consell de Ximo Puig hem avançat notablement amb la descentralització de les institucions, l'impuls econòmic i el suport pressupostari de l'Administració per a augmentar el potencial de l'economia alacantina, que és clau en el conjunt de l'economia de la Comunitat”.

“Queda molt de camí per fer i som conscients que durant molts anys Alacant no ha comptat amb el suport necessari, però aquest Consell ha volgut revertir la situació amb exemples com aquestes jornades, però també amb la ubicació d'institucions com la Conselleria d'Innovació o Distrito Digital a la província o la reactivació d'elements clau com la Ciutat de la Llum”, ha explicat el conseller.

Arcadi España ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la jornada ‘Perspectives econòmiques i oportunitats de negoci a Alacant’, organitzada per Forinvest a Casa Mediterráneo, en què també s'han abordat algunes de les claus per a la recuperació i l'ocupació en el context actual marcat per la inflació, amb el diàleg entre el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el president de la CEV, Salvador Navarro, així com amb l'anàlisi dels departaments d'estudis econòmics dels bancs Santander, Ibercaja i de Mapfre.

Igualment, Forinvest ha permés mostrar la capacitat de la província d'Alacant com a ecosistema digital per a invertir-hi amb èxit gràcies a l'impuls i col·laboració de Distrito Digital. “Volem acostar-nos a la ciutadania i ser útils, i fòrums de debat com Forinvest poden ajudar-nos a donar valor al potencial de la província i a retindre i captar talent per a la seua economia”, ha indicat Arcadi España.

Creació d'ocupació i creixement econòmic a la Comunitat Valenciana

Durant la intervenció, Arcadi España, ha valorat positivament les dades d'ocupació fetes públiques aquest dijous i que mostren, segons el conseller, “l'estabilitat de la Comunitat Valenciana, que garanteixen l'impuls i recuperació de la nostra economia”. “Malgrat el soroll que hi ha a Espanya, som una illa d'estabilitat on predomina l'acord entre empresaris i sindicats i el debat polític queda sempre dins dels marges del consens i del diàleg, la qual cosa facilita la creació d'ocupació i ens situa en la senda del creixement econòmic”.  

Al mateix temps, el màxim responsable de les finances valencianes ha assenyalat la importància de continuar secundant des de l'Administració el sector empresarial, les famílies valencianes i les persones autònomes “davant del context inflacionari, la pujada de costos energètics i l'augment dels tipus d'interés”, i ha animat que “els fòrums de debat econòmic com Forinvest ens ajuden a afrontar els reptes estructurals de l'economia alacantina “com l'augment de la grandària de la nostra estructura empresarial i de la productivitat, que ens ajudaran a millorar la nostra resiliència”.

En qualsevol cas, el conseller s'ha mostrat optimista “davant del futur” perquè “el nostre entorn de creixement es basa en cinc pilars clau”: l'estabilitat política, “que és un valor fonamental de creixement”; el paper emprenedor i proactiu de l'Administració, “que fomenta la col·laboració publicoprivada i no deixa de buscar les oportunitats d'inversió a la Comunitat Valenciana”; un sistema educatiu potent; un teixit empresarial, que aposta per la innovació, la investigació, les noves tecnologies i està a l'avantguarda dels processos productius, i el diàleg social, “amb una col·laboració permanent tant amb la patronal com amb els sindicats per a posar en marxa les principals polítiques econòmiques, socials i empresarials, que ens ajuden a reactivar la nostra economia en una època tan complexa com l'actual”.

El major fòrum de networking financer-empresarial del país

Forinvest s'ha consolidat com el major fòrum de networking financer-empresarial del país i ací es donen cita cada any les grans empreses, entitats financeres i asseguradores d'Espanya, així com els consellers delegats de moltes empreses emergents, la qual cosa contribueix a impulsar oportunitats de negoci i a promoure la Comunitat Valenciana com a destinació d'inversió. Així, durant les edicions anteriors, Forinvest ha reunit més de 80.000 visitants, 3.000 ponents i prop de 2.000 expositors amb presència.