| 02 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Concha Piquer en el teatro Ruzafa
Concha Piquer en el teatro Ruzafa

Pérez Sanchis dona un arxiu fotogràfic amb imatges dels útims 120 anys

L'Arxiu General i Fotogràfic de la corporació provincial es farà càrrec de l'organització, conservació i difusió d'un material molt valuós per a la investigació.

| Redacción Valencia Edición Valencia

La Diputació de València ha rebut la donació dels fons documentals de l'Estudi Fotogràfic Sanchis, un valuós material històric compost per més de 125.000 fotografies preses al llarg dels seus 121 anys d'activitat i que ha sigut cedit de manera gratuïta per Antonio Pérez Sanchis a la corporació provincial, que s'encarregarà d'organitzar-lo, conservar-lo i difondre'l amb finalitats científiques i culturals, posant-lo a la disposició de la ciutadania.

La cessió s'ha formalitzat este divendres amb la signatura d'Antonio Pérez Sanchis, com a propietari de la documentació de l'estudi fotogràfic que han regentat diferents generacions de la seua família, i del president en funcions de la Diputació, Toni Gaspar, qui ha agraït la confiança depositada en l'Arxiu General de la corporació a l'hora de “garantir la integritat i seguretat d'una documentació de gran valor que permet recórrer fotogràficament l'evolució de València des de principis del segle XX”.

L'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació s'encarregarà a partir d'ara de la conservació de l'arxiu de l'Estudi Sanchis, així com de posar-lo al servei de la investigació històrica i cultural, facilitant la consulta a la ciutadania. El mateix Antonio Pérez Sanchis considera que la institució provincial “és la millor opció a l'hora de custodiar i compartir amb la societat” el llegat gràfic del prestigiós estudi familiar.

Antonio Pérez Sanchis y el presidente de la diputación, Toni Gaspar

La documentació donada a l'Arxiu de la Diputació presenta diferents formats, des de fotografies d'època fins a imatges digitals, incloent-hi plaques de vidre, sobres de negatius, diapositives, esmalts i postals, entre altres suports.

Quant a la temàtica del material entregat de manera desinteressada a la corporació provincial, trobem instantànies antigues de València, paisatges i escenes costumistes, reproduccions d'obres d'art i retrats de rostres coneguts com a Concha Piquer o Antonio Ferrandis.