| 26 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

La vicealcaldessa explica a navilieres i touroperadores el ‘secret’ d'Alacant

Mari Carmen Sánchez ha detallat en l'estand de Ports de l'Estat de la fira Seatrade Cruise Med l'èxit de la dinamització del Castell de Santa Bàrbara

| A. Maestre Edición Alicante

La vicealcaldessa i responsable del Patronat de Turisme Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, ha explicat aquest dijous en l'estand de Ports de l'Estat de la fira Seatrade Cruise Med que se celebra a Màlaga l'èxit de la dinamització del Castell de Santa Bàrbara. Aquesta fira és una de les més importants d'Europa en el sector creuers i la responsable de Turisme ha destacat que des de finals de gener, data de l'externalització de la dinamització turística del Castell, uns 5.000 creueristes han visitat la fortalesa.

"El Castell és un actiu turístic fonamental, visita obligada dels turistes que venen a conéixer Alacant, i a més es poden dissenyar experiències a mesura per a els creueristes", ha assenyalat. "La nostra principal obstinació com a Patronat Municipal de Turisme era que la vida tornara al Castell de Santa Bàrbara, oferir un plus al visitant. I ho hem aconseguit mitjançant l'externalització de la seua dinamització turística.

 

Des de finals de gener alacantins i turistes poden trobar activitats tots els dies de l'any, entre les quals es troben visites guiades i teatralitzades, concerts, espectacles per a tota la família, caps de setmana temàtics, exposicions, tastos de vi amb DO Alacant i de cerveses artesanes amb productes de km 0 al capvespre en un entorn únic", ha explicat. Sánchez ha afirmat que "des de gener s'han anat polvoritzant tots els rècords de visites". I ha explicat els diferents accessos al Castell -ascensors, llançadores i rutes a peu-, que es milloraran pròximament gràcies als fons europeus, al mateix temps que ha destacat la preparació de la candidatura del Castell a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

"Els gestors del destí i el sector turístic local hem treballat estreta i intensament a conformar un catàleg de propostes d'excursions específiques per a creueristes a la ciutat, collint un gran èxit en les visites", ha afegit. A més, la vicealcaldessa ha realitzat un recorregut pels principals atractius de la ciutat destacant l'oferta cultural, gastronòmica i d'oci.