| 26 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
La VI edició de la Fira de l’Art aplega a Oliva amb l’escultor Chule com artista convidat - AJUNTAMENT D'OLIVA
La VI edició de la Fira de l’Art aplega a Oliva amb l’escultor Chule com artista convidat - AJUNTAMENT D'OLIVA

La Fira de l’Art aplega a Oliva amb l’escultor Chule com artista convidat

La Fira de l’Art tindrà lloc el pròxim cap de setmana, des del divendres 4 fins al diumenge 6 al Centre Polivalent d’Oliva.

| Sergi Tarazona Municipios

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria de Cultura, encapçalada per Julio Llorca, i la Regidoria d’Educació, dirigida per Ana Morell, juntament amb l’Associació Vivart, Associació per a la Difusió i Promoció de l’Art i la Cultura, han preparat per a aquest cap de setmana la que serà la setena edició de la Fira d’Art d’Oliva. Una jornada artística i cultural que tindrà lloc d’aquest divendres dia 4 fins al diumenge 6 de novembre, al Centre Polivalent i que comptarà amb exposicions d’artistes locals, comarcals, nacionals i internacionals.

Aquest mateix divendres a les 20.30 h, s’esdevindrà la inauguració de la VI Fira de l’Art, i en aquesta ocasió l’escultor Chule (Tavernes de la Valldigna) ens acompanyarà com artista convidat. Jesus Martín-Lorente, Chule, original de Tavernes de la Valldigna, és un artista de gran renom i reconeixement a la nostra comarca de la Safor i arreu del territori valencià. A més a més, és el creador de diverses obres que podem trobar a la ciutat d’Oliva, com ara l’escultura a Mavi Mestre, recentment inaugurada, i la que serà la peça central de la font que presidirà la nova pllaça de la Rectora Mavi Mestre (Av. de València), «l’Espiral de la Vida». Aquesta última escultura es troba actualment en procés d’elaboració i durant aquest cap de setmana es podrà vore en primícia, al Centre Polivalent, oferint també a la ciutadania la possibilitat de deixar l'empremta de la mà i afegir-la a l’escultura.

Així mateix, durant el cap de setmana també tindran lloc tallers, visites guiades i exhibicions de danses, a més de diverses exposicions d’art i escultura per part d’artistes d’arreu de tot el territori, les quals es podran visitar en horari de 17.30 h a 22.00 h el divendres, i de 10.00 h - 13.30 h i 17.00 h - 20.00 h dissabte i diumenge.

El regidor de Cultura, Julio Llorca, ha declarat que «un any més la Fira d’Art ofereix una àmplia oferta artística i cultural, dirigida a tots els públics perquè tothom puga, ja no sols gaudir de les exposicions sinó també participar directament en els tallers o també en l’escultura «l’Espiral de la vida». A més a més, comptem amb una àmplia varietat d’artistes comarcals, nacionals i internacionals així com de gran renom com Chule, que farà una visita guiada per la seua obra. Tot això demostra que la Fira d’Art es consolida a la nostra ciutat com un esdeveniment cultural significatiu, una oportunitat per a molts i moltes artistes per poder exhibir les seues peces i vendre-les i per a tota la ciutadania, de gaudir-les i adquirir-les».

Per altra banda, la vicealcaldessa i regidora d’Educació, Ana Morell, ha destacat que “enguany posem en valor a través de l’art, un homenatge a les diferents etapes educatives com a pilar i valor fonamental de la societat. I com a artífex d’aquest reconeixement, tindrem a l’artista Jesús Martin, Chule, que ens explicarà el procés d’elaboració d’aquesta escultura de ciutat i a la que podran afegir-se els motles de les manetes de tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen formar part del patrimoni artístic i cultural de la ciutat d’Oliva, afegint-les a l’escultura de la font que presidirà la nova plaça de la Rectora Mavi Mestre, al costat de l’Avinguda València”.

Des de l'associació Vivart es mostren molt satisfetes de la gran acollida entre les persones artistes que exposen aquest cap de setmana a la Fira de l'art així com agraïdes per comptar amb l'escultor Jesús Martín-Lorente "Chule" com a convidat d'honor, qui també realitzarà un taller de forja. "Aquest any, en la sexta Fira de l'Art internacional de Vivarte volem convidat i animar a tota la gent del poble d'Oliva i dels voltants a visitar el Centre Polivalent i gaudir de totes les activitats que s'han previst: tallers, visites i exposicions variades, dirigides a tots els públics i per a tots els gustos" han declarat.

La VI Fira d’Art d’Oliva compta també amb la col·laboració de MAPFRE, passeig de l'Alcalde Juan Sancho d'Oliva.

PROGRAMACIÓ VII FIRA D’ART

Divendres, 4 de novembre

17.30 h - 19.30 h Visita exposició de l’artista

20.30 h Inauguració, amb vi d’honor

Dissabte, 5 de novembre

10.00 h - 12.00 h Taller de manualitats «Decoració nadalenca» per Elena Paris

17.30 h - 19.30 h Taller de forja amb l’artista convidat d’honor Chule

17.00 h - 19.00 h Taller de segells i estampats, per a totes les edats per l’artista Virginia

Durant tot el dia es realitzaran visites guiades per tota l’exposició

Diumenge, 6 de novembre

10.00 h - 12.00 h Taller de manualitats per Elena Paris

11.00 h - 13.00 h Taller de segells i estampats per l’artista Virginia

11.00 h - 13.30 h Taller de forja per l’artista convidat d’honor Chule