| 02 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Treballs de drenatge
Treballs de drenatge

La Generalitat inicia els treballs de dragatge al port de Vinaròs

La Conselleria de Medi Ambient recuperarà altres platges de la Comunitat amb l’arena que s’extraga en estos treballs

| Noel Rodilla Municipios

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha iniciat les obres de dragatge al port de Vinaròs per al manteniment dels calats en la dàrsena i els accessos al port. Estes actuacions inclouen la regeneració d’arena a la platja del Fortí, situada en la zona nord del port.

El director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez, ha explicat que “estos treballs permetran mantindre els calats de la dàrsena que s’havien vist reduïts per l’efecte del pas del temps i els temporals ocorreguts a la Comunitat Valenciana”. Martínez, que ha visitat el port de Vinaròs, ha pogut comprovar el desenvolupament adequat d’esta actuació, que s’emmarca en el contracte d’obres de conservació de calats dels 16 ports de gestió de la Generalitat.

El director general ha assegurat que estos treballs també se centraran a recuperar les condicions de disseny quant a seguretat, accés al port i maniobrabilitat.

Recuperar les platges valencianes

Durant la seua visita al port, Martínez ha assenyalat que un dels objectius d’esta legislatura “és ser més eficients i aprofitar el material que s’extraga d’estos treballs de draga per a regenerar les platges valencianes, que sabem que estan patint per eixos efectes de la regressió, agreujats pel canvi climàtic”.

En esta línia, el director general ha indicat que, per a estos treballs, el volum d’extracció estimat és de 50.000 metres cúbics. “Volem que s’aprofite al màxim este material per a les platges. En este cas, els treballs se centraran en Vinaròs, a la platja del Fortí, i ho farem en coordinació amb l’Ajuntament”, hi ha afegit.

Per a Martínez, “estos treballs de draga també serviran per a visibilitzar el fet que el tractament de residus ens ha de servir per a aprofitar al màxim els nostres recursos i que hem de caminar cap a una economia circular. Tota eixa arena serà un recurs molt valorat per a la regeneració de les platges de la Comunitat Valenciana”.

D’altra banda, ha avançat que la Conselleria de Medi Ambient també du a terme el dragatge de la dàrsena interior, en la zona pesquera, amb l’objectiu de recuperar els calats de disseny, de 6 metres. Estos treballs tenen un termini previst d’un mes i, a continuació, la draga emprada a Vinaròs es dirigirà al port de Benicarló, on es realitzarà la mateixa operació en les pròximes setmanes.