| 02 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Mislata homenatja els seus veïns d'Andalusia

El Centre Cultural Carmen Alborch acull la tercera edició de ‘Mislata Acerca’, un reconeixement a persones procedents de deu municipis andalusos amb arrelament a Mislata.

| Sergi Tarazona Municipios

Mislata ha sigut sempre una ciutat d'acolliment. Al llarg del segle XX i especialment en els anys 50 i 60 van ser molts els castellanomanxecs, andalusos o extremenys que van emigrar a la recerca d'un futur millor i van acabar recalant a Mislata. Per això, l'Ajuntament de Mislata va decidir posar en marxa aquesta trobada, ‘Mislata Acerca’, que complix la seua tercera edició i que homenatja a totes eixes persones que en el seu moment ho van deixar tot per a buscar a Mislata una oportunitat. I aquesta edició s'ha centrat en deu municipis andalusos: Écija, Jerez de la Frontera, Cardeña, Montilla, Beas de Segura, Linares, Marmolejo, Pegalajar, Úbeda i Villacarrillo.

L'acte, celebrat en el teatre del Centre Cultural Carmen Alborch, va estar presidit per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i va comptar també amb la presència de Rafael Llamas Sala, alcalde d'un dels pobles homenatjats, Montilla, i amb una afectuosa salutació telemàtica de Francisco Reyes, President de la Diputació de Jaén. I de cadascun dels municipis homenatjats, l'Ajuntament va triar a les persones de major edat d'entre aquells que en el seu moment van emigrar a Mislata, com a símbol d'un reconeixement que es va fer extensible a la resta dels seus paisans i paisanes.

Durant la seua intervenció, Bielsa va mostrar la gratitud del poble de Mislata a tots els veïns i veïnes procedents d'Andalusia que en el seu moment van triar aquesta ciutat amb l'esperança de trobar un futur millor. “Famílies que es van integrar plenament en el teixit social, duent a terme eixe mestissatge cultural que tant enriquix i fa créixer als pobles”, va destacar. “Mislata no deixa a ningú arrere, i vela pel benestar de totes les persones. I és per això que la majoria de ciutadans i ciutadanes que un dia van vindre i van decidir assentar-se ací hui se senten orgullosos del que hem aconseguit junts, perquè hui conformen un pilar fonamental de Mislata”.

A més dels homenatges personals i de conéixer les dades més significatives dels deu municipis, l'acte també va servir com a mostra del folklore andalús, amb actuacions del grup Esencia i de xiquetes i xiquets de l'Associació Cultural Andalusa de Mislata i va finalitzar amb una degustació gastronòmica.