| 03 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Mislata llança una nova convocatòria d'ajudes a famílies monoparentals

Aquest programa d'ajudes de caràcter social cerca fer costat a aquestes estructures familiars, amb una aportació de 250 euros a cada sol·licitant.

| Sergi Tarazona Edición Valencia

L'Ajuntament de Mislata, a través de la regidoria de Benestar Social, ha posat en marxa de nou el procediment per a la concessió d'ajudes a famílies monoparentals i en situació de monoparentalitat empadronades en el municipi, que suposarà una prestació econòmica de 250 euros, en un pagament únic, per a totes les estructures familiars en aquesta situació que la sol·liciten. En total, seran 20.000 euros la quantitat destinada a aquest programa, xifra que es duplica respecte a l'anterior convocatòria.

Per a l'alcalde, Carlos F. Bielsa, “aquesta ajuda pot facilitar el dia a dia a aquestes famílies en tractar-se d'una percepció directa d'una quantitat econòmica que pot anar destinada a diversos conceptes”. I ha afegit que la finalitat és “afavorir la convivència i ajudar al manteniment de les condicions de benestar de les persones del municipi que puguen tindre dificultats econòmiques”.

Tindran consideració de família monoparental la formada per una persona i la seua descendència; els vidus i vídues i els seus fills; aquella formada per pares o mares separats que tinguen la guàrdia i custòdia en exclusiva; o les formades per la persona que exercisca la tutela del menor, les dones víctimes de violència de gènere, i aquelles en les quals una de les persones progenitores convivents estiga en una situació d'ingrés a la presó o hospitalari per tractament mèdic per un període de temps major d'un any, haja sigut declarada en situació d'incapacitat o les famílies que hagen patit abandó per part d'un dels progenitors.

El termini per a sol·licitar aquestes ajudes està obert des d'el mes de novembre passat i totes aquelles famílies monoparentals que vulguen sol·licitar-la tindran fins al pròxim 9 de desembre per a fer-ho de manera telemàtica o presencialment en el Centre de Serveis Socials o en el propi Ajuntament de Mislata. Unes ajudes que, com afirma el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, “continuarem incrementant, així com la visibilitat d'aquest model de família en el nostre municipi”.