| 23 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, visitant les instal.lacions
El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, visitant les instal.lacions

L’Hospital General aborda una reforma integral de la sala de Maternitat

La finalitat és que totes les proves mèdiques o d’infermeria que necessiten els bebés es puguen fer en la mateixa habitació, al costat dels seus progenitors

| Noel Rodilla Edición Valencia

L’Hospital General de València estrena una nova sala de maternitat, després de fer una reforma integral amb l’objectiu de prestar una assistència més humanitzada i centralitzada a les habitacions. Esta reforma permet que totes les proves mèdiques o d’infermeria que necessiten els bebés es puguen fer al costat dels seus progenitors.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha visitat esta nova sala de maternitat i ha destacat la importància d’esta classe d’actuacions, que “permeten avançar cap a una sanitat més humana i personalitzada, prestant especial atenció a la cura del vincle emocional entre el nounat i els seus progenitors durant les seues primeres hores de vida”.

La sala de Maternitat de l’Hospital General tenia fins ara 5 habitacions dobles i 10 individuals amb bany compartit; amb esta actuació, ha passat a tindre 17 habitacions individuals amb bany incorporat.

La reforma integral de la sala, que té una superfície de 770 metres quadrats, ha suposat una inversió d’1.170.000 euros, i permetrà oferir una millora en la qualitat assistencial per a les gestants que són ateses en este centre i que pertanyen al Departament de Salut de l’Hospital General de València. Un departament que atén una mitjana anual de 1.100 naixements a l’any.

Totes les habitacions són individuals i permeten que l’assistència, tant mèdica com d’infermeria, es duga a terme dins d’estes estances, sense haver de traslladar el bebé a una altra zona. A més, tots els espais estan equipats i adequats a les seues necessitats per a oferir un ambient més íntim i relaxat durant el temps que han de romandre a l’hospital.

Així mateix, s’ha dotat la sala d’una clínica de gestants i nounats, que compta amb una butaca d’exploració ginecològica i un ecògraf d’última generació, i un hospital de dia obstètric amb dos llits per a ingressos de menys de dotze hores.

Mantindre els bebés amb els seus progenitors beneficia les dos parts, ja que es realitzen totes les actuacions a l’habitació, des de llavar al nadó davant dels progenitors fins a les extraccions que siguen necessàries, i això redunda en l’augment de la confiança i en el fet que es puga potenciar l’educació per la salut, així com la lactància materna.

Nova sala de lactància

També s’ha instal·lat una nova sala de lactància materna per a reunions de formació i d’educació de la salut. D’esta manera, es resolen dubtes conjunts, es compartixen experiències i es potencia la lactància materna.

L’hospital està acreditat amb la primera fase de la Iniciativa per a la humanització de l’assistència al naixement i la lactància (IHAN) pel seu treball per a la promoció i el desenvolupament de la lactància natural.

De fet, l’hospital s’ha sumat a la Setmana Mundial de la Lactància Materna amb una jornada que ha reunit mamàs, futures mamàs i els seus familiars amb una proposta d’activitats que s’han desenvolupat a l’aire lliure al pati de l’hospital.

La sala de Maternitat també s’ha dotat de 10 bressols de llit familiar perquè els bebés puguen dormir amb les seues mares durant els seus primers dies de vida d’una forma segura, la qual cosa suposa un clar benefici per a tots dos.

També compta amb un bressol gemel·lar i amb huit bressols normals amb possibilitat per a fer que el canastrell puge i que les mares no s’hagen d’alçar per a atendre els seus bebés.