| 26 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
El mapa en el qual s'assenyala on estaran les 20 parades del tramvia.
El mapa en el qual s'assenyala on estaran les 20 parades del tramvia.

Aquest serà el recorregut del tramvia que proposa el PP a Elx

Carlos Mazón, ha exposat els detalls d'aquesta iniciativa a la qual l'alcalde Carlos González i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, s'han negat.

| Yadimir Crespo Edición Elche

Unes 20 parades distribuïdes en 13.516 km de longitud i un recorregut d'aproximadament 35 minuts, és la proposta de tramvia per a Elx que el Partit Popular ha presentat amb detalls en aquest municipi.

El candidat del PP per la presidència de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha exposat al costat de l'alcaldable per aqueix partit polític en el municipi alacantí, Pablo Ruz, els detalls de la iniciativa que des de fa un temps venen proposant però que, en paraules de l'actual president de la Diputació d'Alacant, l'alcalde il·licità Carlos González i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, s'han negat.

“Venim temps reclamant-ho, venim temps demanant-ho, tenim temps fins i tot exigint-ho, però posant la nostra part perquè Elx tinga un tramvia. El senyor González s'ha negat al fet que Elx tinga un tramvia, Ximo Puig s'ha negat al fet que Elx tinga un tramvia”, ha manifestat Mazón, qui considera que pel creixement que ostenta aquesta ciutat, “mereix els serveis d'una gran urbs”.

El també president del Partit Popular a la Comunitat Valenciana ha tingut a Elx com un dels seus punts focals de campanya i entén que el municipi mereix una inversió com aquesta, ja que “retorna amb activitat”.

Pablo Ruz i Carlos Mazón en la presentació del tramvia per a Elx. Juan José Morote / ES Diari CV

El projecte, el pressupost del qual ascendeix a 195 milions amb un plaça d'execució d'entre 3 i 4 anys, comptarà amb una dotzena de trens amb la finalitat d'oferir una freqüència de cada huit minuts en hores punta. No obstant això, dos d'ells estaran en reserva i manteniment, mentre que la resta en servei comercial.

L'estació d'inici se situaria en el tram nord de l'Avinguda de Novelda, cor del polígon de Carrús, pel barri que porta el mateix nom, l'estació d'autobusos, la universitat, la ciutat esportiva, l'estadi de futbol fins a arribar a Torrellano i la zona del polígon.

Sobre la factibilitat del projecte, el candidat popular a alcalde d'Elx, Pablo Ruz, ha expressat que si Zaragoza va tardar tres anys en estudis, implantació i posada en marxa, “Elx no va ser pitjor”.

Així mateix, ha agregat que amb aquest mitjà de transport busquen portar a les pedanies del municipi la interconnexió eficaç i freqüent de la qual manquen, a més d'arribar a “les grans àrees de treball laborals del nostre municipi, que són dos: el polígon de Carrús i el parc empresarial”.