| 10 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Un centenar de xiquets i xiquetes participen en les Escoles de Nadal de Mislata

Les dos escoles són gratuïtes i permeten donar una solució de conciliació laboral i familiar al veïnat durant les vacances de Nadal.

| Redacción Valencia Municipios

Les xiquetes, xiquets i joves de Mislata durant aquestes vacances nadalenques estan participant en les Escoles de Nadal, impulsades per la Regidoria de Joventut i d’Igualtat de l’Ajuntament de Mislata. La iniciativa municipal, que pretén donar una solució de conciliació laboral i familiar al veïnat del 23 de desembre al 4 de gener, permet crear un espai de convivència d’alumnes de 3 a 16 anys on realitzen una ampla varietat d’activitats.

Els més de 110 xiquets i xiquetes i joves que estan participant en les Escoles de Nadal han rebut la visita del regidor de Joventut, Martín Pérez Leal, i d’Ana María Julián, regidora d’Educació. Leal afirma que “l’Ajuntament, amb aquestes activitats extraescolars, pretén donar resposta a una de les peticions més sol·licitades per les famílies i, a més, ho fa de manera gratuïta per assegurar-se l’accés a totes aquelles que puguen necessitar aquest servei”.

Les escoles, que s’han dividit en dos períodes, s’estan realitzant per una banda al Centre Sociocultural la Fàbrica i per altra a l’Hort de Casa Sendra. Ambdós iniciatives són gratuïtes per a tot l’alumnat inscrit gràcies al desenvolupament del ‘Pla Corresponsables – Mislata Concilia’, donant una especial prioritat a les unitats familiars amb necessitats especials de conciliació o amb dificultats d'integració per motius econòmics, socials o de diversitat funcional.

L’alumnat, a través dels tallers que es desenvolupen al llarg de les escoles, aconsegueix conèixer i sensibilitzar-se amb altres cultures, adquirir valors d’igualtat i fomentar la participació d’una manera dinàmica i propera, compaginant el treball a l’aula i a l’aire lliure.